MENU

Winterseizoen Nederlands Team IJsklimmen van start

Afgelopen weekend is voor het Nederlands Team IJsklimmen het winterseizoen van start gegaan tijdens de European Cup Iceclimbing in het Zwitserse Bern.

Focus op het EK

Dennis van Hoek en Marianne van der Steen vormen ook in 2020 het Nederlands Team IJsklimmen. Zij nemen de komende maanden deel aan een aantal UIAA European Cups, waarbij afgelopen weekend het seizoen word geopend tijdens de EU Cup in Bern. Dennis en Marianne startten temidden van 50 klimmers uit 14 landen. De wedstrijd diende als graadmeter voor hun keuze om deel te nemen aan meerdere EU Cups of om zich volledig op fysieke training te richten in Nederland. Hoofddoel van het ijsklimseizoen is het EK IJsklimmen op 23-25 januari in het Zwitserse Saas Fee.

Snelheid

Waar de eerste kwalificatieroute van Dennis in Bern wat tegenviel, klom hij een sterkere tweede route met minder haperingen. Helaas bleek dat niet voldoende voor plaatsing in de finale. Marianne klom daarentegen vrij gemakkelijk naar een finaleplek. Door een onnodige detour verloor ze helaas kostbare tijd. Ze werd uiteindelijk 6e, wat een prima resultaat is voor een eerste wedstrijd. Met deze resultaten op zak neemt het duo deel aan in elk geval twee extra EU Cups: op 30 november in Brno (CZE) en op 7 december in Silina (SVK).

volledige uitslag startlijst Brno

NK IJsklimmen

Natuurlijk staat voor Dennis en Marianne ook het Petzl NK IJsklimmen 2019 op het programma op 14 december in Utrecht. Tijdens deze wedstrijden maken meerdere klimmers kans op een ondersteuningspakket voor deelname aan het EK IJsklimmen in januari. De eerste, tweede en derde plaatsen komen namelijk in aanmerking voor financiële ondersteuning richting het EK IJsklimmen.