MENU

Uitdagende EU Cup Boulder in Brixen

Afgelopen weekend vond de European Cup Boulder plaats in Brixen, Italië. Ondanks dat er geen podiumplekken behaald zijn, kijkt het Nederlands Team terug op een geslaagd weekend.

Foto: Don van Laere in actie in de halve finale

Midden in de Italiaanse Alpen was het plaatsje Brixen het podium waar onze boulderaars klaarstonden voor de strijd. De organisatie, bestaande uit Federazione Arrampicata Sportiva Italiana en Alpenverein Südtirol, had uitdagende boulders voor hen in petto.

Halve finale

Tijdens de kwalificaties was Don van Laere goed op dreef. Hij werd gedeeld 11e, waardoor hij zich kwalificeerde voor de halve finale. Die was lastig, een harde ronde waarin hij uiteindelijk met 1 zone 20e werd en zich niet voor de finale wist te kwalificeren.

Beste resultaat ooit

De andere boulderaars hebben het goed gedaan, maar wisten deze keer geen plek in de halve finale te bemachtigen. Desondanks behaalde Paul Brand zijn beste resultaat tot op heden in een internationale seniorenwedstrijd. Hij was heel dichtbij de halve finale. Bij zijn laatste poging kon hij zijn handen bijna matchen op de eindgreep, maar gleed hij helaas net weg. Paul heeft uiteindelijk de 25e plek weten te behalen.

Debuut

Nog nooit een jeugdwedstrijd geklommen en toch op het toneel van deze European Cup mogen staan: een hele eer voor Abel Mensink die in Brixen zijn allereerste internationale wedstrijd klom en ook nog eens bij de senioren. Met gezonde spanning kwam hij als een na laatste uit de isolatie en topte direct zijn eerste boulder. “Hij heeft het heel goed gedaan, we zijn heel benieuwd wat Abel ons nog meer gaat laten zien,” aldus Michiel Nieuwenhuijsen, bondscoach boulder.

Volledige uitslag heren Volledige uitslag dames

Terugkijken

Bekijk hier de halve finale en en finale:

Tijd voor de European Cup in Klagenfurt/Oostenrijk

Op 20 en 21 mei vindt de European Cup in Klagenfurt/Oostenrijk plaats. Daar zullen we Tim Reuser, Paul Brand, Mark Brand en Don van Laere terugzien.

Volg het team via:
INSTAGRAM FACEBOOK

Terug naar overzicht