MENU

Nederlands succes tijdens de EU Cup Boulder in Praag

Afgelopen weekend vond de European Cup Boulder in Praag plaats. Zowel bij de dames als bij de heren zijn er indrukwekkende resultaten behaald.

  • Sabina van Essen tweede bij de dames.
  • Tim Reuser werd derde bij de heren.

Het deelnemersveld in Praag bestond afgelopen weekend uit 91 heren en 67 dames vanuit heel Europa. Sterke klimmers waar het Nederlands team het tegen op moest nemen. Lisa Klem, Sabina van Essen, Paul Brand, Mark Brand, Don van Laere en Tim Reuser waren klaar voor de strijd.

"De sfeer in Praag was fantastisch. Zeker tijdens de finales. Het deelnemersveld was absoluut representatief voor een European Cup. Bij de heren waren zelfs World Cup finalisten en 2 Olympiërs aanwezig. Ik ben dan ook ontzettend trots dat wij als enige land twee keer het podium hebben weten te bereiken!", aldus Michiel Nieuwenhuijsen, bondscoach Boulder.

Jeugd succesvol

De indrukwekkende prestaties van Sabina van Essen, Lisa Klem en Paul Brand, een week eerder tijdens de Europese Youth Cup in Soure (Portugal) zorgden ervoor dat zij mee mochten naar de European Cup Boulder voor senioren in Praag. Tijdens de kwalificatie wisten Sabina en Lisa zich te plaatsen voor de halve finales. Lisa eindigde hier op de 14e plek, wat helaas niet genoeg was voor een plek in de finale.

“We gingen niet met hele grote verwachtingen naar Praag, maar hadden onszelf wel als doel gesteld dat we de halve finale wilden halen. Dat is ons gewoon gelukt! De sfeer was geweldig, mede vanwege het grote publiek dat was komen kijken.”, aldus Sabina en Lisa.

Sabina was goed op stoom en wist een plek bij de laatste 8 te behalen. De spanning was voelbaar. Doelgericht gingen ze de strijd met elkaar aan. De vindingrijkheid en tactiek van Sabina leverden haar een fantastische 2e plaats op het podium op. Paul eindigde bij de heren in het overall klassement op de 53e plek.

Seniorenstrijd met winst

Vanuit Nederland werd het deelnemersveld tijdens deze EC versterkt door senioren klimmers Tim Reuser, Mark Brand en Don van Laere. Don en Mark wisten zich helaas niet voor de halve finales te kwalificeren. Overall behaalden zij resp. plek 27 en 33. Een mooie prestatie in het sterke deelnemersveld. Het grote succes kwam van Tim Reuser! Na zijn kwalificatie voor de finale was hij goed op dreef en wist hij een indrukwekkende 3e plaats op het podium te behalen.

Volledige uitslag heren Volledige uitslag dames

Bekijk hier de halve finales en de finales

Tijd voor de European Cup in Brixen/Italië

Op 7 en 8 mei vindt de European Cup in Brixen/Italië plaats. Daar zullen we Sabina van Essen, Anya van Essen, Amber Schiffeleers, Don van Laere, Mark Brand, Paul Brand en Abel Mensink terug zien. Door een blessure kan Lynn van der Meer helaas niet aanwezig zijn.

Livestream

Ben je benieuwd hoe onze klimmers van het Nederlands Team het er in Brixen vanaf brengen? Kijk dan via de livestreams mee tijdens de halve finale en de finale:

Volg het team via:
INSTAGRAM FACEBOOK

Terug naar overzicht