MENU

Marianne van der Steen zesde op EK IJsklimmen

Waar in Nederland de warmte van de boulderhal werd opgezocht voor een nationale wedstrijd, richtte het Nederlands IJsklimteam op het EK IJsklimmen in het Zwitserse Saas Fee. En niet onverdienstelijk. Marianne van der Steen klom naar een knappe zesde plaats.

EK IJsklimmen 2020

Marianne van der Steen wist knap als vierde door te dringen tot de finale van het onderdeel Lead. In de Finale werd ze uiteindelijk zesde. De Europese titel ging naar de Russin Maria Tolokonina die de finaleroute volledig wist uit te klimmen. Bij de heren is Dennis van Hoek 22e geworden bij het onderdeel Lead en 13e bij Speed. De fransman Louna Ladevent werd Europees kampioen bij Lead door ook de finale te toppen.Het EK IJsklimmen was in eerste instantie een World Cup wedstrijd, waardoor er ook ijsklimmers van buiten Europa mee deden. In de World Cup ranking eindigde Marianne als zevende, maar omdat de Koreaanse Woonseon Shin uit de lijst werd geschoond voor de Europese ranking, is ze uiteindelijk zesde op het EK.

volledige uitslag saas fee

Kijk de finale terug:

Twee keer zilver

Tijdens de drie eerdere internationale ijsklimwedstrijden in Bern (SUI), Brno (CZE) en Žilina (SLO) liet het ijsklimduo al zien dat ze bij de wereldtop mee konden komen. Hun ranking schoof bij de eerste twee wedstrijden al steeds iets op, maar in Slowakije klommen Dennis en Marianne beiden naar het zilver. Als kroon op hun werk behaalden ze bij terugkomst in Nederland beiden het goud tijdens het NK IJsklimmen in Utrecht.