MENU

Leto klimt naar halve finale WJK Arco

Tijdens de wereld jeugdkampioenschappen sportklimmen in het Italiaanse Arco heeft Oranjeklimmer Leto Cavé zich weten te plaatsen voor de halve finale lead. Daarin werd hij vijftiende.

Samen met coach Aukje van Weert was de oranjeklimmer vorige week afgereisd naar Arco voor zijn kwalificatiewedstrijd bij de heren Jeugd A Lead. Leto klom twee zeer sterke kwalificatieroutes en wist met zijn scores van 29+ en 42+ de halve finale te bereiken als 12e. Hierin wist hij tien klimmers achter zich te laten, maar met een 15e plaats kwam hij tekort voor een plek in de finale.

Zo’n 1.300 jeugdklimmers uit bijna 50 landen over de hele wereld binden van met elkaar de strijd aan in de drie wedstrijddisciplines van het sportklimmen. Met de waarschijnlijke toelating van het sportklimmen tot de Olympische Spelen van Parijs in 2024 zijn de ogen gericht zijn op de jonge talenten van nu en zal de druk ongekend hoog zijn voor de klimmers in alle disciplines.

Top-3 heren Jeugd A

1. Hidemasa Nishida (JPN) 51+
2. Colin Duffy (USA) 49+
3. Alberto Ginés Lopéz (ESP) 47+
15. LETO CAVÉ 31+ (halve finale)

Leto Cavé in Arco (foto Sytse van Slooten)

Boulderen

Aanstaande donderdag 29 augustus sluit Pleun Frank zich aan bij Leto en klimmen ze hun kwalificatierondes in het boulderonderdeel in Arco. Volg de klimmers via #dutchclimbingteam.

Instagram Facebook