MENU

Leto en Pleun in finale Soure

Tijdens de eerste European Youth Cup Boulder in Soure (POR), wist Jong Oranje direct duidelijk te maken dit seizoen hoge ogen te willen gooien. Zowel Leto Cavé als Pleun Frank klom naar de finale.

Met zeven man sterk reisde Jong Oranje onder leiding van Aukje van Weert en Elko Schellingerhout naar Portugal. Ysa, Pleun, Lisa, Leto, Mischa, Iwan en Paul starten op zaterdag 27 april hun kwalificaties. De beste 10 boulderaars per categorie plaatsten zich voor de finale.

Zowel Pleun als Leto wist zich voor de finale te plaatsen die op zondag 28 april plaatsvond. Paul Brand greep met een 11e plaats in de qualificaties net mis. 

Spannende finale

De finaleboulders waren zeer pittig voor de Dames Jeugd A. Dat bleek ook wel uit de score. Met een score van 1T1z had Pleun slechts 2 zones te weinig geklommen voor een podiumplek. De Française Luce Douady pakte met 1Tz3 het goud. Pleun werd na een spannende strijd knap zesde.

Dames Jong Oranje

Ysa Rakestraw Junioren T4z5 21ste (Q)
Pleun Frank Jeugd A T1z1 6e (F)
Lisa Klem Jeugd B T2z6 29ste (Q)

Duitse Topper

Leto Cavé had te maken met een iets groter gat tussen zijn score (2T3z) en die van de nummer 1, de Duitser Lasse von Freier, die met een score van 4Tz4 niet alleen alle boulders wist te toppen, maar ook nog eens in de minste pogingen. Leto werd achtste.

Heren Jong Oranje

Leto Cavé Jeugd A T2z2 8e (F)
Paul Brand Jeugd A T5z7 11e (Q)
Iwan Pasveer Jeugd A T3z6 22e (Q)
Mischa Radt Jeugd A T3z6 25e (Q)

Volledige uitslag

Oranje in China

Tegelijk met de European Youth Cup in Portugal, vond de World Cup Boulder plaats in Chongqing (CHN). Vera Zijlstra vertegenwoordigde Nederland in zowel de boulder- als de speeddiscipline. Ze eindigde als 73ste binnen het boulderonderdeel en pakte een 65ste plek op speed. Hoewel haar tijd op internationaal niet genoeg bleek voor een een kwalificatie in de finales, verbeterde ze met een tijd van 12.8 seconden wel haar oude Nederlands speedrecord van 13.4.

Uitslag Chongqing