MENU

Wildcards te winnen bij Boulder 3

Komend weekend vindt de derde wedstrijd plaats in de nationale bouldercompetitie. Behalve voor de winst en de boulderranking van 2019, staan er ook enkele wildcards op het spel voor internationale wedstrijden.

Boulder 3 bij Monk Amsterdam is een meetmoment voor het komende internationale wedstrijdseizoen boulder. Dat betekent dat behalve de boulderaars van het Nederlands Team, ook enkele klimmers buiten Oranje de kans krijgen om aan wedstrijden mee te doen op internationaal niveau.

Wildcards

De uitslag van de finale bepaalt het aantal wildcards dat in het komende internationale boulderseizoen aangevraagd kan worden. Voor klimmers die lid zijn van het Nederlands Team gelden andere regels voor uitzending. Bekijk voor alle informatie over uitzending naar internationale wedstrijden het Uitzendbeleid 2019.

Uitslag finale Aantal wildcards
Eerste plaats 3 per klimmer
Tweede of derde plaats 2 per klimmer
Vierde of Vijfde plaats 1 per klimmer

Uitzendbeleid 2019

Behalve Boulder 3 waarop wildcards te winnen zijn voor het boulderseizoen, waren ook het NK Lead 2018 bij Neoliet in Utrecht en het Open NK Speed 2018 bij IVY in Sittard meetmomenten voor respectievelijk het internationale leadseizoen en speedseizoen. Deze wedstrijden zaten niet zo kort op het seizoen als Boulder 3, maar zijn de belangrijkste nationale wedstrijden in deze twee disciplines waarin gemeten kon worden. De NKBV streeft ernaar om in 2020 meetmomenten te organiseren die vlak op de start van het internationale seizoen zitten.

Extra wildcards binnen de disciplines lead en boulder zijn aan te vragen op basis van een top-40 ranking tijdens een Worldcup of Europees Kampioenschap.