MENU

Van product nerd tot onafhankelijk tester

Tijdens de Week van de Bergsport kun je een workshop van onafhankelijk tester Gijs Loning volgen. Heb je altijd al meer willen weten over welke schoenen je het beste kunt kiezen, hoe je je rugzak inpakt en goed afstelt of hoe het zit met het lopen met stokken? Wil jij de ins en outs van laagjes of waterdichte kleding eens goed doorgronden. Meld je dan aan voor de workshops van Gijs.

Gijs Loning 100% onafhankelijke tester

Gijs Loning noemt zichzelf een product nerd pur sang. "Mijn hele leven haal ik al dingen uit elkaar om te ontdekken hoe ze in elkaar zitten en werken. En van die afwijking heb ik mijn vak kunnen maken." Voor de NKBV maakt Gijs testen van buitensport producten. Gijs is een op en top buitenmens en kan buigen op 25+ jaar test-ervaring.

Meer over Gijs

Dit kun je verwachten

Rugzak inpakken en afstellen

De meeste mensen die er op uit trekken nemen een rugzak mee. Een dagrugzak voor de korte trip of een grotere voor meerdaagse tochten in de bergen. Maar hoe pak je je rugzak het meest efficient in? En hoe stel je deze het beste af? Gijs vertelt je er meer over.

Wandelschoenen: welke types zijn er en 9 kooptips

Een beetje buitensportwinkel heeft een hele wand vol met wandelschoenen. Maar welke moet je kiezen? Dat hangt natuurlijk af van wat je met die schoenen wilt gaan doen. Welke type schoenen zijn er, Gijs geeft je tips.

Les in laagjes

Veiligheid in de bergen heeft voor een groot deel te maken met de juiste kleding. En als we het hebben over de juiste kleding, dan hebben we het vaak over het drielagensysteem, of eigenlijk het vierlagensysteem. Hoe zit het, Gijs vertelt erover in de workshop, Les in laagjes.

Ademend vs. waterdicht

Voor iedereen die graag naar buiten gaat, is het belangrijk dat je jezelf goed kan beschermen tegen wind en regen. Voor die bescherming zoeken we onze toevlucht tot waterdichte ademende materialen. In deze workshop legt Gijs uit hoe een waterdicht materiaal toch kan ademen, welke materialen er zijn en hoe ze verwerkt worden en waarom ademend waterdicht lang niet altijd zaligmakend is.

Lopen met stokken

In de wereld van de bergwandelaars lijken er twee stromingen te bestaan: bergwandelaars die wandelen met stokken en zij die lopen zonder stokken. Waarom wandelen met stokken verstandig kan zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf van een wandelstok vertelt Gijs je in de workshop, lopen met stokken.

Meld je nu aan

Benieuwd naar de workshops van Gijs? Meld je aan via onderstaand formulier en je ontvangt van ons een code die je op 15 maart toegang verschaft tot het hele programma van de Week van de Bergsport. Deelname is gratis.

Meld je hier aan

Meer weten? Neem alvast een kijkje op de website en lees meer over de Week van de Bergsport.

Week van de Bergsport Programma