MENU

Gijs Loning - 100% Onafhankelijk tester

Sinds begin dit jaar maakt Gijs Loning testen van buitensport producten voor de NKBV website. Gijs is een op en top buitenmens en kan buigen op 25+ jaar test-ervaring. Daarnaast is Gijs een van de weinige 100% onafhankelijke testers. Een kleine introductie.

Wie is Gijs Loning?

Ik ben een product nerd pur sang. Mijn hele leven haal ik al dingen uit elkaar om te ontdekken hoe ze in elkaar zitten en werken. En van die afwijking heb ik mijn vak kunnen maken.

Hoezo vak? Testen is toch hobby?

Tijdens mijn opleiding journalistiek ben ik als stagiaire begonnen en maakte producttesten voor verschillende bladen. Testen van motorfietsen, zeil- en motorboten en alles wat je bij die hobby’s nodig hebt. Vijftien jaar geleden ging de interesse terug naar mijn oude liefhebberijen: fietsen, wandelen en dan vooral in de bergen. Sindsdien heb ik me gespecialiseerd en test ik alles wat er op outdoor- en fiets gebied te koop is.

Outdoor is niet per se bergsport…

Nee, daar heb je gelijk in. En toch… Als puber ging ik met de KNAV (sorry!) mee op klimvakantie. Daarna heeft het klimvirus een paar jaar goed bezit van me genomen. Inmiddels ben ik meer een bergwandelaar en een absolute liefhebber van via ferrata’s. Voor het goede doel – de kindsoldaten van Sierra Leone, mijn geboorteland – heb ik de Mont Blanc beklommen. Top ervaring, net als de Jubileumsgrad in Zuid-Duitsland. Daarnaast is mountainbiken in de Alpen wel een passie van me. Ik sjouw mijn fiets regelmatig op de rug mee om dat ene topje wél te bereiken.

100% onafhankelijk?

Ja, 100%! Ik heb als journalist lang voor de ANWB gewerkt en sommigen kennen het blad Op Pad wellicht nog. Ik heb daar altijd onafhankelijk mijn werk kunnen doen. In 2016 was het tijd voor wat nieuws en ben ik met mijn eigen website begonnen: outdoorguru.com. Ik test onafhankelijk, word niet betaald voor de reviews en heb geen deals met merken.

Ben jij dan de Outdoorguru?

Ha, ja, er wordt me wel eens verweten dat ik vind dat ik dat zelf ben. Zo is het zeker niet. Ik weet veel , maar alles weten over alles kan niet! Op hardcore klimgebied weten veel NKBV-leden waarschijnlijk meer. Outdoorguru was gewoon een mooie naam die vrij kwam en die in Engels-talige gebieden goed aanslaat. Inmiddels wordt mijn YouTube-kanaal steeds belangrijker en ben ik overgestapt op Engelstalig.

En nu testen voor de NKBV…

Dat de NKBV me gevraagd heeft buitensport producten voor de website te testen, sluit perfect aan bij mijn werk als onafhankelijk tester. Ik vind het super om voor zo’n grote vereniging van buitenmensen testen te mogen maken. Ik ben razend benieuwd hoe ze ontvangen worden en waar we over pakweg een half jaar staan. En mochten er testverzoeken zijn: mail me op info@nkbv.nl!

Houd deze website in de gaten voor elke maand nieuwe reviews van Gijs! 

Terug naar overzicht