MENU

Sport is essentieel

Erken sport als essentiële dienstverlening, open sportlocaties

NL Actief, Platform Ondernemende Sportaanbieders, NOC*NSF en de Nederlandse sportbonden heeft vandaag de petitie 'Sport en bewegen is een essentiële dienstverlening', die al meer dan 300.000 keer is ondertekend, overhandigd. Met bekende en minder bekende sporters, politici en experts wordt aandacht gevraagd voor het maatschappelijke belang van sport. Voor een gezonde en weerbare samenleving moet nu juist alles op alles gezet worden om bewegingsarmoede tegen te gaan. Hiervoor is de opening van sportlocaties essentieel.

Klim- en boulderhallen open

Terwijl in omringende landen de klim- en boulderhallen zijn geopend, is Nederland het enige Europese land waar de sportlocaties gesloten zijn. Voor de ruim 80 klim- en boulderhallen in Nederland en voor de klimsport in Nederland is het van levensgroot belang om hun deuren te openen. De klimsport groeit de afgelopen 25 jaar exponentieel door de inzet en passie van professionele ondernemers.

Unanieme steun van de Tweede Kamer

De Kamer nam op 21 december unaniem een motie aan met de strekking dat sport als essentieel moet worden gezien in het licht van de coronamaatregelen. Nu het kabinet nog. Heb je de petitie al getekend? De petitie is overhandigd, maar je kunt de petitie nog tekenen tot 31 januari.

Petitie

Terug naar overzicht