MENU

Regulering wedstrijdgebied jeugd bouldercompetitie

Vanaf komend seizoen is het wedstrijdgebied bij de jeugd bouldercompetitie alleen toegankelijk voor deelnemers en toegewezen coaches.

Om toegewezen te kunnen worden, melden coaches zich voor het einde van de inschrijfdatum aan via het wedstrijdadministratiesysteem (WAS). Elke deelnemer heeft recht op één coach. Deze coach is aangesloten bij een boulderhal als trainer/coach of is een erkende trainer door de NKBV.

Vrijstelling aanvragen

Doe je mee aan een jeugd boulderwedstrijd maar heb je geen trainer of coach en wil je een ouders als coach, dan kun je hiervoor vrijstelling aanvragen voor seizoen 2022 bij de wedstrijdcoördinator. Mail hiervoor naar wedstrijden@nkbv.nl.

Met deze verandering wil de NKBV de nationale jeugd bouldercompetitie professionaliseren en deelnemers stimuleren om zich aan te sluiten bij een trainingsgroep. Dat verbetert de voorbereiding van jeugdklimmers op de bouldercompetitie. Komend seizoen is nog een overgangsjaar, zodat deelnemers aan de verandering kunnen wennen en zich eventueel kunnen aansluiten bij een trainingsgroep.

Inschrijven

Je kunt je inschrijven voor de nationale (jeugd) bouldercompetitie vanaf 30 augustus. Vanaf dan kunnen ook coaches zich aanmelden.

naar het WAS