MENU

Open NK Paraklimmen geannuleerd

Na het grote succes van vorig jaar is er helaas besloten om het tweede Open NK Paraklimmen op 21 november 2020 in IVY Climbing te Sittard niet door te laten gaan. Door het internationale karakter van deze wedstrijd is het met de huidige covid-19 maatregelen lastig te organiseren. Er wordt nu gekeken of er een simulatiewedstrijd georganiseerd kan worden voor de Nederlandse klimmers.

Naast Nederlandse paraklimmers konden ook internationale atleten zich inschrijven voor dit kampioenschap. Juist het internationale karakter van deze wedstrijd is wat het zo interessant maakt. Nederland is voor de meeste Europese landen op dit moment een oranje of rood land met quarantaine verplichting bij thuiskomst. Daarom is het lastig voor internationale atleten om naar de wedstrijd toe te komen. Daar komt bij dat de paraklimmers bovengemiddeld veel begeleiders nodig hebben die mee moeten reizen. Binnen de huidige covid-19 maatregelen is dat lastig te organiseren.

Simulatiewedstrijd

De NKBV en IVY Climbing vinden het belangrijk om ook in tijden van covid-19 te kijken wat er mogelijk is qua wedstrijden voor de paraklimmers. In de komende weken wordt er gekeken of er in plaats van het Open NK Paraklimmen dit jaar een simulatiewedstrijd georganiseerd kan worden voor de Nederlandse klimmers.

Mogelijkheden paraklimmers

Klimmen is voor iedereen. Soms aangepast, soms met meer begeleiding, maar wel voor jong en oud, groot en klein en voor mensen met een fysieke beperking. Daarom ondersteunt de NKBV het paraklimmen in Nederland. In steeds meer klim en boulderhallen zijn protheses of rolstoelen geen vreemd beeld meer. Hoewel er nog weinig georganiseerd getraind wordt zijn de mogelijkheden om zelf te klimmen er zeker. Ben je benieuwd of er mogelijkheden zijn om te klimmen of boulderen bij jou in de buurt? Lees dan meer over paraklimmen in Nederland via onderstaande pagina.

Meer lezen

Open NK Paraklimmen 2019

Nieuwsgierig naar het succesvolle Open NK Paraklimmen van 2019? Fotograaf Sytse van Slooten heeft een mooie impressie gemaakt van de internationale wedstrijd en de livestream is terug te kijken op youtube hieronder.

Bekijk de foto's van het NK Paraklimmen 2019:

Foto's