MENU

Negentien Nederlandse ijsklimmers zaterdag op jacht naar (inter)nationale allure

16 december is het zover: het Iceclimbing Continental Open Utrecht 2023. Maar liefst negentien Nederlandse ijsklimmers zijn zaterdag met hun ijsbijlen te bewonderen aan de Utrechtse klimmuur Kalymnos. Ook strijden zij voor de nationale ijsklimtitel.

Negentien Nederlanders aan de drytoolwand

We zijn een land zonder ijs en echte bergen, maar toch vaardigen we zaterdag negentien Nederlanders af voor de enige ijsklimwedstrijd die ons land rijk is. Een van hen is Marianne van der Steen, die de eerste Continental Open wedstrijd van dit seizoen op haar naam schreef.

  • Mannen (12):

Joris Timmermans, Dick Kuijper, Mael Durand, Jules de Ruiter, Gabriël Bijleveld, Tom Phillips, Christiaan Biesterbosch, Folke Drost, Dennis van Hoek, Jan van der Meulen, Alexander Sternfeld, Florian Hermans.

  • Vrouwen (7)

Marianne van der Steen, Mirre Wijnen, Annick Teepe, Karlijn de Wit, Laura Oldenburger, Claartje Meijs, Liselot Smulders.

Foto's: Zout Fotografie ©

NK IJsklimmen 2017 NK IJsklimmen 2017

Breed deelnemersveld

Dat het in de eerste plaats een internationale wedstrijd is, blijkt wel uit hoeveel landen vertegenwoordigd zijn in Utrecht: 15. Naast de Nederlanders doen ijsklimmers mee uit Spanje, Tsjechië, de Verenigde Staten, Finland, Iran, Roemenië, Slovenië, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Japan, Slowakije, Ierland, Zwitserland en Polen. Op die lijst met meer dan zestig deelnemers staan ook Aneta Louzecka (Tsjechië) en Benjamin Bosshard (Zwitserland), die op 2 december het Iceclimbing Continental Open in Brno wonnen.

Derde ijsklimwedstrijd, opnieuw Nederlands succes?

De ijsklimwedstrijd in Brno was de derde van dit seizoen. Daar haalden enkele Nederlanders de finaleronde, maar het podium bereikten zij niet. Dat lukte wel bij de openingswedstrijd in het Slowaakse Zilina. Daar veroverde Marianne van der Steen de eerste plaats bij de vrouwen. Triomfeert zij in eigen land opnieuw? Ze zal er in ieder geval alles aan doen om die prestatie te evenaren. Na de ijsklimwedstrijd Utrecht volgen er nog vier in de Continental Open serie: in Frankrijk, de VS, Finland en Engeland.

Nationaal Kampioenschap

Aan klimmuur Kalymnos vechten de negentien Nederlandse klimmers zich zaterdag niet alleen omhoog voor de internationale prijs, maar ook voor de nationale titel. Wie van de Nederlandse vrouwen (7) en de Nederlandse mannen (12) dus het beste presteert tijdens het Ice Climbing Continental Open Utrecht, krijgt aan het einde van de dag in ieder geval één mooie trofee mee naar huis.

Gratis toegang, kom kijken!

Het Ice Climbing Continental Open Utrecht is de enige ijsklimwedstrijd van Nederland. Wil je deze spectaculaire en unieke klimsport eens aanschouwen, grijp dan nu je kans en kom zaterdag 16 december naar Sportpark Olympos. Toegang tot het evenement is gratis.

Meer informatie over de ijsklimwedstrijd vind je op onze evenementpagina of bij de UIAA. Daar vind je ook de volledige deelnemerslijst.

Terug naar overzicht