MENU

Nederlandse klimselectie juni 2024: World Cup Innsbruck

Mei was de maand van de eerste Olympic Qualifier voor Lynn van der Meer, de eerste EYC Speed voor Merel Heilbron en een EYC Boulder waarin Tedyano Sordam zijn eerste internationale podium haalde. In juni is het tijd voor de World Cup in Innsbruck!

Resultaten Dutch Climbing Team mei 2024

Senioren - Olympic Qualifier 1 (16-19 mei, Shanghai)

Ze had haar zinnen gezet op de Olympic Qualifier Series om uiteindelijk in Parijs te belanden. Maar tijdens de eerste Olympic Qualifier eindigde Lynn van der Meer op plek 40 van de 48; niet genoeg om door te gaan naar de halve finales. Daar baalde Lynn stevig van. Haar reactie kun je lezen in ons nieuwsbericht over het verloop van Olympic Qualifier 1.

Tedyano Sordam Tedyano Sordam. © Zout Fotografie Lynn van der Meer Lynn v.d. Meer. © Kazushige Nakajima

Jeugd - EYC Boulder (3-5 mei, Graz)

Begin mei gingen maar liefst acht klimmers richting Oostenrijk voor een European Youth Cup Boulder. Tedyano Sordam was er daar een van en behaalde zijn eerste internationale podium! Ook Briq Middelburg haalde de finale in zijn categorie en werd negende. Lynn & Tessa Robichon, Bibi Hamers, Mette van Veen, Tijn Exalto en Tom Bonsen deden ook mee, maar haalden geen van alle de finale. De resultaten uit Graz op een rij:

 • Jeugd B: Lynn 53, Mette 70, Tom 69.
 • Jeugd A: Briq 9, Bibi 34, Tessa 49.
 • Junioren: Tedyano 3.

Jeugd - EYC Speed (24, 25 mei, Mezzolombardo)

Merel Heilbron komt namens Nederland uit in internationale Speed jeugdwedstrijden. In Mezzolombardo was haar eerste van dit seizoen. Het liep uit op een teleurstelling: in de allereerste ronde viel Merel in route A en in route B had ze een valse start.

Internationale wedstrijden juni

Senioren

De voltallige Nederlandse klimselectie (senioren) is eind juni in Innsbruck voor de grote World Cup wedstrijd. Eerst zijn de paraklimmers aan de beurt, daarna de boulderaars en leadklimmers. Vanuit Oostenrijk gaan we je via ons Instagram-account Dutch Climbing Team regelmatig updaten en beelden laten zien van al het klimmen!

Een paar dagen eerder staat in het Duitse Augsburg de eerste European Cup Lead op het programma. Twee klimmers doen mee, zij hebben plaatsing afgedwongen dankzij hun prestaties in de nationale Leadcompetitie.

Noor Witte Noor Witte Luuk Spaargaren Luuk Spaargaren. © Zout Fotografie

EC Lead (21-22 juni, Augsburg)

 • Luuk Spaargaren
 • Noor Witte

WC Boulder, Lead, Para (24 - 30 juni, Innsbruck)

Para:

 • Eva Mol
 • Christiane Luttikhuizen
 • Jamie Barendrecht

Boulder:

 • Amber Schiffeleers
 • Lisa Klem
 • Paul Brand

Lead:

 • Lynn van der Meer
 • Mark Brand?

Olympic Qualifier 2 (20-23 juni, Boedapest)

Na evaluatie van Olympic Qualifier 1 in China en de weg richting de OQS heeft Lynn besloten dat ze niet naar Boedapest gaat voor Olympic Qualifier 2. Ze lichtte haar keuze toe op onze website.

Resultaten juni

Ben je benieuwd naar hoe de Nederlandse klimmers gaan presteren in juni? Volg dan ons Instagram-account Dutch Climbing Team. Daar proberen we je snel na afloop van een wedstrijd te informeren. Zitten alle wedstrijden erop, dan plaatsen we een nieuw maandoverzicht waarin je ook alle resultaten terug kunt vinden. Daarbij vertellen 1 à 2 klimmers over de wedstrijd waar zij aan hebben deelgenomen.

Terug naar overzicht