MENU

Nederlands Team Sportklimmen niet naar EK Moskou

Op het Europees kampioenschap sportklimmen in november verschijnt dit jaar geen afvaardiging van het Nederlands Team Sportklimmen aan de start.

In deze tijd waarin het aantal coronabesmettingen in binnen- en buitenland weer oploopt, vindt de NKBV het onverantwoord om atleten te laten reizen naar een internationale wedstrijd waar de situatie ter plaatse onduidelijk is. Het Europees kampioenschap in Moskou zou de afsluitende internationale wedstrijd zijn van 2020, maar daaraan komt nu toch abrubt een einde. Een tegenvaller voor de atleten, maar hun veiligheid en die van de begeleiding staat voorop.

Goede hoop

Het afgelopen jaar kende ook voor het Nederlands Team Sportklimmen veel tegenslagen. Veel uitzendingen gingen door het coronavirus niet door. Toch geven de wedstrijden in Duitsland, waar sommige atleten afgelopen zomer toch nog internationale ervaring opdeden, goede hoop voor 2021. "We gaan er alles aan doen om van volgend jaar een heel mooi seizoen te maken! De goede ervaringen in Augsburg en Kempten smaken naar meer," aldus bondscoach Aukje van Weert.