MENU

Nederlands Team Sportklimmen met vertrouwen 2021 tegemoet

2020 is een jaar waarin van iedereen veel flexibiliteit en aanpassingsvermogen wordt gevraagd. Vanaf maart werden toekomstplannen massaal bijgesteld en moesten ook de leden van het Nederlands Team Sportklimmen nieuwe manieren vinden om zichzelf te motiveren.

Toch heeft het Nederlands Team Sportklimmen alle reden om met veel vertrouwen naar het komende jaar te kijken. Met name omdat ondanks de pas op de plaats die ze dit jaar maakten, teamleden laten zien dat ze nog steeds mee kunnen komen met de internationale top. Afgelopen maand nog, toen senioren leadklimmers Lynn van der Meer en Mark Brand mee deden aan het Open Duitse Kampioenschap in Kempten. Na een perfecte kwalificatieroute en halve finale, veroverden de twee allebei een plek in de top 3. Uiteindelijk moesten ze genoegen nemen met een 5e (Lynn) en 7e (Mark) plek.

Prestatiemomenten

Het kampioenschap in Duitsland was een zeer welkome wedstrijd voor de atleten om weer eens te proeven aan het wedstrijd klimmen. Door alle maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus zijn weinig internationale wedstrijden doorgegaan. Een lastige situatie voor de ambitieuze atleten die prestatiemomenten nodig hebben om gemotiveerd te blijven.

Mark en Lynn hadden de afgelopen maanden hun persoonlijke doelen waar ze aan bleven werken ondanks de beperkingen. Hun doorzettingsvermogen en vertrouwen in deze wedstrijd liet duidelijk zien dat de atleten klaar zijn voor hopelijk een mooi nieuw klimjaar.

Wedstrijdkalender

Natuurlijk weet niemand hoe het komend jaar zal lopen, maar de wedstrijdkalender is inmiddels gepubliceerd. Als het even kan, zal ook het Nederlands Team Sportklimmen in 2021 bij zoveel mogelijk evenementen van de partij zijn.

bekijk de kalender