MENU

Nederlands Skimo team neemt deel aan World Cup in Val Martello

Op 16 februari stond Val Martello in Italië in het teken van de Marmotta Trophy, waar het Nederlandse Skimo team aan deelnam. Tom van de Plassche, Jens van Vliet en Anneloes Goetze gingen van start op de individuele discipline, onder begeleiding van Cees van Vliet en Alke Staal.

Tekst: Anneloes Goetze

Van Links naar Rechts: Alke Staal, Anneloes Goetze, Tom van de Plassche, Jens van Vliet

Na aankomst op dinsdag maakte het team gezamenlijk een korte training op de ski's in de buurt van Bozen. Vervolgens gingen ze door naar Val Martello, waar ze 's avonds gezellig samen kookten in hun appartement.

De volgende dag verkende het team het World Cup parcours, waarbij ze veel andere atleten zagen en een indruk kregen van het hoge mondiaal niveau. Het landschap was fantastisch en de route voor de volgende dag zag er uitdagend uit.

Het parcours omvatte ze beklimmingen met in totaal 1500hm voor de mannen en vijf beklimmingen met in totaal 1400 hm voor de vrouwen met verschillende steile en lastige afdalingen. 's Avonds kregen de atleten hun startnummers.

Net na de start

Op donderdagochtend begon de race. Jens en Tom startten bij de heren om 09:30 uur, gevolgd door Anneloes bij de dames om 10:15 uur. Zoals verwacht lag het tempo erg hoog en was het een veeleisende race voor de Nederlandse atleten. Tom viel in de afdaling en Anneloes verloor bij een val een stok, maar alle drie waren ze in staat om de race te finishen.

Anneloes Goetze

Ondanks de uitdagingen kon het team ongelooflijk veel ervaring opdoen en veel leren voor de komende races. Tom eindigde als 64ste en Jens als 68ste bij de heren en Anneloes als 30ste bij de dames.

De volgende wedstrijd waar het Nederlandse Skimo Team bij aanwezig zal zijn is het ISMF World Cup 2023 in Schladming, Oostenrijk. Ze sluiten het seizoen af met het ISMF World Cup Finals Randonee in Tromso, Noorwegen.

Het Nederlandse Skimo Team

Het Nederlandse Skimo Team

De NKBV begeleidt getalenteerde Nederlandse atleten met een trainings- en wedstrijdprogramma, gericht op prestaties op mondiaal niveau en deelname aan de Olympische Spelen 2026. Vier atleten gaan deze uitdaging aan.

Laatste nieuws

Terug naar overzicht