MENU

Nederlander (24) verongelukt in Italië

Afgelopen zondag, 12 mei 2024, is bergsportatleet en NKBV-lid Tom Arent van de Plassche verongelukt. Dit gebeurde tijdens een toerskitocht in het Noord-Italiaanse Zuid-Tirol. Tom maakte in 2022-2023 deel uit van Skimo-team van de NKBV en werd Nederlands Kampioen Toerskiën 2023.

Tijdens een toerskitocht op de Ortler (3905m) ging het mis. Hij verloor hoogstwaarschijnlijk de controle en viel daardoor naar beneden. De bergredding wist hem snel te lokaliseren, maar konden helaas niets meer voor hem betekenen.

Topatleet

Tom was een bergsporter in hart en nieren en woonde in Italië. Naast bergbeklimmen, was Tom een topatleet in de disciplines trail- & skyrunning en toerskiën. Zo maakte hij in 2021 en 2022 deel uit van het Nederlandse Skyrunningteam van de NKBV waarbij hij onder andere deelnam aan het Jeugd WK Skyrunning. In het seizoen 2022-2023 maakte hij ook deel uit van het Skimo-team (skimountaineering) van de NKBV en nam hij deel aan verschillende toerskiwedstrijden.

"Hij was heel bedreven en succesvol in de sportdisciplines die hij beoefende en werd Nederlands kampioen skyrunning (2020 en 2022) en toerskien (2023). Hij behoorde tot de top van Nederland”, aldus Rogier Wouters, hoofd afdeling Sport van de NKBV.

Noot voor de pers:
Voor eventuele nadere informatie kun je contact opnemen met Rogier Wouters, hoofd afdeling Sport van de NKBV, via rogier.wouters@nkbv.nl.