MENU

Deze week moet je als klimmer in Innsbruck zijn

Deze week is Innsbruck 'the place to be'. Voor klimmers en klimsportliefhebbers dan, want de Oostenrijkse stad staat in het teken van maar liefst drie World Cups. Er wordt afgetrapt met de World Cup Paraklimmen op 22 juni, gevolgd door de kwalificaties lead en boulder op 23 en 24 juni.

Paraklimmen

Christiane Luttikhuizen, Jamie Barendrecht en Eva Mol trappen de het Innsbrucker klimdrieluik af. Het is de allereerste internationale paraklimwedstrijd sinds zo'n anderhalf jaar en dus kunnen de klimmers niet wachten! Waar we Jamie en Eva al eerder in actie zagen in het Nederlands Team shirt, debuteert Christiane deze week in het internationale klimgeweld. Op dinsdag gaan de kwalificaties van start en na een rustdag waarop de andere Nederlands Team klimmers in actie komen, vindt donderdag de finale plaats.

volg het NL Paraklimteam

Thuiswedstrijd

Voor de in Innsbruck woonachtige Leto Cavé zijn de World Cups thuiswedstrijden en een kans om zijn ervaringen van de EYC Lead in Imst in te zetten tijdens deze seniorenwedstrijd. Gedurende de leadkwalificaties op woensdag wordt de atleet vergezeld door Mark Brand, waar Don van Laere het duo aanvult tijdens de boulderkwalificaties op donderdag. Lynn van der Meer is de enige Nederlandse vrouw die de dubbel klimt. Tiba Vroom en Pleun Frank sluiten op donderdag aan voor de boulderkwalificaties.

Wedstrijden volgen

Omdat het publiek dat aanwezig mag zijn nog beperkt is, lanceert de organisatie een livestreamverbinding voor de thuisblijvers. Volg de wedstrijden via het Austriaclimbing.

Terug naar overzicht