MENU

Seizoenstart Skimo team in Villars

Het Nederlandse Skimo Team had begin februari in Villars (SUI) met Jens van Vliet, Paul van Leeuwen en Anneloes Goetz haar eerste World Cup deelname van dit seizoen. Ze werden begeleid door Rogier Wouters en Alke Staal.

Anneloes Goetze op een portage. Paul van Leeuwen

Sprint, mixed relay en individual race

Er stonden drie verschillende onderdelen op het wedstrijdprogramma, de Sprint, de Mixed Relay en de Individual Race.

De eerste wedstrijd op vrijdag (2/2/24) was de Sprint. Dit is één van de twee Olympische disciplines. Met 66 hoogtemeters was het sprintparcours erg steil en vergde veel explosiviteit en techniek.

Op zaterdag (3/2/24) in zonnig weer namen Paul en Anneloes als team deel aan de tweede Olympische discipline - de Mixed Relay. Het was voor beiden de eerste keer dat ze meededen aan deze discipline. Helaas konden ze zich niet kwalificeren voor de finale, maar ze hebben veel waardevolle ervaring opgedaan.

Zondag was een vrije dag. We konden deze doorbrengen in het prachtige Vallée d'Abondance en een mooie skitocht maken naar Chalet de Pertuis. Veel dank hier aan onze sponsor Hotel Esprit Montagne! We konden hier het hele World Cup weekend verblijven. Hotel Esprit Montagne is een rustiek, gezellig berghotel met twintig kamers die de charme van het bergleven uitstralen. Het ligt op 1000 meter hoogte in het pittoreske bergdorpje La Chapelle d’Abondance. Persoonlijke service, kwaliteit, comfort en oog voor authenticiteit met een sprankelende team vind je altijd in Hotel Esprit Montagne!

Anneloes Goetze Begeleiders Rogier Wouters (l) en Alke Staal (r).

Na een dag pauze keken alle atleten erg uit naar het Individual parcours. In totaal had het parcours 1330 hoogtemeters en was het 12 km lang met verschillende klimmen en steile afdalingen! Anneloes eindigde de race als 32e, Jens als 61e en Paul vlak daarachter als 62e.

Onze sponsoren zijn Dynafit, Julbo, Outdoor XL, Hotel Esprit Montagne én de NKBV, bedankt voor de ondersteuning om dit avontuur aan te gaan. Daarnaast willen we ook onze coaches Alke en Rogier bedanken voor de support! Zonder jullie is dit niet mogelijk!