MENU

Julbo Zonnebrillen: De Keuze van het Nederlandse Skimoteam

Het Nederlandse skimoteam heeft het afgelopen toerskiseizoen met volle tevredenheid gebruikgemaakt van Julbo zonnebrillen. De brillen hebben zich bewezen tijdens trainingen en wedstrijden onder verschillende weersomstandigheden. Het team vertelt graag over hun favoriete modellen.

De juiste categorie zonnebril voor toerskiën

In de bergen is het essentieel om de juiste zonnebril te kiezen voor optimale bescherming en zicht. Fel zonlicht en sneeuw vereisen extra voorzorgsmaatregelen om je ogen goed te beschermen. In de besneeuwde bergen wordt aanbevolen om voor een zonnebril te kiezen met glazen van minimaal categorie 3, maar het liefst categorie 4 voor maximale zonbescherming. Deze glazen blokkeren een groot deel van het UV-licht, variërend van 82-92% voor categorie 3-brillen tot maar liefst 92-97% voor categorie 4.

Tijdens het toerskiën kunnen lichtomstandigheden tijdens de tocht veranderen, maar kun je niet steeds van bril wisselen. Daarom kiezen de atleten van het skimoteam voor reactieve glazen die soepel omgaan met veranderingen in het licht. Daarnaast bieden hun zonnebrillen in categorie 4 extra bescherming tegen reflecterend zonlicht uit alle hoeken, dankzij de gesloten zijkanten van het montuur en de nauwsluitende pasvorm van deze brillen.

Favoriet van de atleten

Julbo Ultimate | favoriet van Paul van Leeuwen

Het afgelopen winterseizoen was een onvergetelijke aaneenschakeling van uitdagende wedstrijden voor Paul. Omdat hij overdag aan het werk was, moest hij zijn kostbare tijd optimaal benutten en trainde hij onder alle omstandigheden: zelfs bij veel wind, weinig licht of vroeg in de ochtend, wanneer de felle zon laag hangt. Gelukkig had hij de ultieme metgezel van Julbo aan zijn zijde: de Julbo Ultimate zonnebril.

Deze zonnebril bood hem niet alleen een ongeëvenaard zicht, maar ook de bescherming die hij nodig had. Deze categorie 3 bril met geavanceerd reactief glas past zich automatisch aan de veranderende lichtomstandigheden aan en is ontworpen om maar één doel te dienen: sporters ultieme vrijheid geven. Bovendien heeft de bril brede glazen voor een maximaal gezichtsveld en goede ventilatie om beslagen glazen te voorkomen. Perfect voor Paul, helder zicht in alle omstandigheden.

Julbo Fury | favoriet van Jens van Vliet

Dit seizoen koos Jens voor de Julbo Fury bril met een reactieve categorie 0 tot en met 3 high lens. Met overtuiging kan Jens zeggen dat deze veelzijdige bril de ideale keuze is voor hem. Of hij nu 's nachts aan een wedstrijd deelneemt of op zonnige dagen traint, de lens past zich moeiteloos aan het veranderende lichtniveau aan. De Julbo Fury is niet te groot, waardoor hij licht aanvoelt, maar ook niet te klein, zodat er geen storend licht langs de zijkant in zijn ogen valt. Het Air Link Temple System zorgt ervoor dat alle schokken tijdens het skiën worden geabsorbeerd en zorgt ervoor dat de bril op zijn plaats blijft. Een bril waar Jens tijdens zijn wedstrijden 100% op kan vertrouwen.

Julbo Shield | favoriet Tom van de Plassche

Als duursporter brengt Tom veel tijd door in de bergen, waar hij urenlang wordt blootgesteld aan fel zonlicht. Voor zijn trainingen en wedstrijden kiest Tom vrijwel altijd voor de Julbo Shield. Deze bril is speciaal ontworpen voor diegenen die sporten in de bergen. De bril is voorzien van een ventilatiesysteem en afneembare zijkapjes: Shields, die zorgen voor een optimale bescherming tegen het felle zonlicht. Bovendien is de Julbo Shield voorzien van polariserende glazen, waardoor Tom hem in alle seizoenen en in elk terrein kan gebruiken. Een goede all-rounder dus.

Julbo Edge | favoriet Anneloes Goetze

Afgelopen winter heeft Anneloes de Julbo Edge-zonnebril gedragen tijdens al haar wedstrijden en trainingen met het team. Maar ook tijdens haar avonturen in Canada, waar ze veel tijd doorbracht buiten de pistes, kwam de Julbo Edge zonnebril uitstekend van pas. Deze categorie 3-bril heeft een uitstekend ventilatiesysteem dat ervoor zorgt dat haar gezicht koel blijft, zelfs tijdens de meest intensieve inspanningen. Het slanke model heeft een extra breed gezichtsveld en eveneens een bijzonder stijlvolle uitstraling.

Met de Julbo zonnebrillen kunnen deze atleten dus met ultieme vrijheid, maximale zonbescherming en helder zicht in alle omstandigheden genieten van hun sport. Zo kunnen ze optimaal presteren en zich vol vertrouwen op de training voor het nieuwe seizoen storten.

Het Nederlandse Skimo Team

Het Nederlandse Skimo Team

De NKBV begeleidt getalenteerde Nederlandse atleten met een trainings- en wedstrijdprogramma, gericht op prestaties op mondiaal niveau en deelname aan de Olympische Spelen 2026. Vier atleten gaan deze uitdaging aan.

Laatste nieuws

Terug naar overzicht