MENU

Hiken in de Jungfrau regio

De Zwitserse Jungfrau Regio is een waar paradijs voor natuur- en wandelliefhebbers.

Het is niet voor niets dat deze regio tot het UNESCO Werelderfgoed behoort. Imposante bergen, spiegelgladde bergmeren en idyllische bergdorpen vormen het hart van de regio. Vanuit de dorpen Grindelwald, Wengen, Mürren en Lauterbrunnen staan meer dan 500 kilometer aan wandelroutes tot je beschikking. Wandel naar de hoogste bergtoppen, bewonder de helderblauwe bergmeren of laat je meevoeren langs kronkelende rivieren; in de Jungfrau Regio vind je een aantal van de meest spectaculaire wandelingen in Zwitserland.

Jungfrau Eiger Walk

De Jungfrau Eiger Walk begint bij het bergstation van de Eigergletsjer en loopt bergafwaarts richting de Kleine Scheidegg. Het wandelpad is gemakkelijk begaanbaar en langs de hele route staan houten informatieborden die je meenemen door de geschiedenis van de Eigernordwand. Onderweg kom je langs de ‘Chilchli’, wat vroeger als transformatorstation diende, maar nu is omgebouwd tot een kleine expositie over de Eigernordwand. Iets verderop vind je vervolgens de Fallbodensee, een kunstmatig aangelegd meer waar je op een bankje kan pauzeren en letterlijk even stil kunt staan bij de bijzondere omgeving. Wanneer je eindigt bij de Kleine Scheidegg kun je in het restaurant genieten van een heerlijke maaltijd. De route kan natuurlijk ook in omgekeerde richting gewandeld worden.

 • Aantal km: 2,5
 • Duur: + 45 min
 • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk
Meer weten over regio Bern?

Meer weten over regio Bern?

Een leuke blog, mooie berghutten of de afstand vanaf Utrecht? Wil je alles weten over dit gebied? Neem een kijkje op de gebiedsinformatiepagina!

Ontdek

Klettersteig Mürren - Gimmelwald

De Jungfrau Regio beschikt over een aantal prachtige Via Ferrata, ofwel Klettersteig mogelijkheden, waaronder die van Mürren-Gimmelwald. Deze Klettersteig begint in het dorp Mürren, om precies te zijn bij de Sportchalet. De Klettersteig begint met een kleine boswandeling, waarna je vervolgens verder gaat over een imposante, 600 meter hoge bergwand. Van duizelingwekkende blikken naar beneden, spectaculair uitzicht op een aantal vierduizenders tot een slingerende hangbrug van 80 meter, deze Klettersteig is een bijzondere ervaring.

 • Afstand: 1,8 km
 • Hoogteverschil: 300 m
 • Duur: 2,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: K3

Een duik in de Bachalpsee

De Bachalpsee is een prachtig, idyllisch bergmeer in de bergen rondom Grindelwald. Het meer is makkelijk te bereiken wanneer je vanuit het dorp de First-gondel naar boven neemt. Vanaf het bergstation loop je er in ongeveer 1,5 uur naartoe. Nadat je het eerste redelijk steile stuk hebt overwonnen, loopt het wandelpad verder door lieflijke alpenweides met weinig hoogtemeters. Wanneer het rustig weer is en het windstil is, fungeert de Bachalpsee als een spiegel en kun je de reflectie van de Schreckhorn in het water zien. Op foto’s al prachtig, maar in het echt nog veel bijzonderder. De terugweg loopt via dezelfde route.

Tip: breng nu je toch in de buurt bent ook een bezoek aan de First Cliff Walk, een metalen loopbrug gemonteerd aan de bergwand van de First op 2000 meter hoog. Fantastische uitzichten zijn gegarandeerd!

 • Aantal km: 5,8
 • Duur: + 1,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

Hike naar de Lobhornhütte

Vanuit het zonnige bergdorp Isenfluh brengt een nostalgische, rode kabelbaan je omhoog naar het gehucht Sulwald. Vanaf hier starten verschillende prachtige wandelingen, waaronder die naar de Lobhornhütte. Al bij het bergstation kun je genieten van een panoramisch uitzicht over het dal van Grindelwald, de Schynige Platte en de drie huisbergen van het Berner Oberland: de Eiger, Mönch en Jungfrau. De wandeling naar de Lobhornhütte loopt via goed aangelegde wandelpaden, door bossen en alpenweides. Tussen mei en juni kun je onderweg allerlei bijzondere alpenbloemen bewonderen en ook gezinnen met jongere kinderen kunnen de route gemakkelijk afleggen.

 • Aantal km: 3 km
 • Duur: + 1,5 tot 2 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Alles over bergwandelen

Alles over bergwandelen

De NKBV is er om jou alles te laten halen uit je bergwandelactiviteiten. We helpen je alvast goed voor te bereiden voor je komende bergwandelingen.

Bergwandelen

Van Grindelwald naar de Grosse Scheidegg

De wandeling van Grindelwald naar de Grosse Scheidegg is er een voor meer geoefende wandelaars. Met een hoogteverschil van 900 meter dat je in minder dan 8 km aflegt is het een pittige klim, maar het uitzicht vanaf de Grosse Scheidegg maakt het de moeite waard. De wandeling begint bij het treinstation van Grindelwald en loopt vervolgens door schaduwrijke bossen, groene alpenweides en langs glinsterende beekjes steeds steiler omhoog. Vergeet vooral niet af en toe achterom te kijken, want hoe hoger je komt, hoe mooier het uitzicht. Eenmaal bij Grosse Scheidegg aangekomen kun je in het bergrestaurant genieten van een welverdiend hapje en drankje, inclusief fenomenaal uitzicht op de Grindelwald Gletsjer, de Eiger en de Mönch.

 • Aantal km: 8,5 km
 • Duur: + 3,5 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemiddeld

Royal Walk Männlichen

De Royal Walk Männlichen is een echte familiewandeling voor jong en oud. De route is van begin tot eind een koninklijke gebeurtenis, niet alleen het uitzichtplatform in de vorm van een kroon op de top. Het begint al in de gondel die je vanuit Wengen naar het Männlichen bergstation brengt. Deze unieke cabine heeft namelijk bovenop een heus openlucht balkon waar je met tien personen op kunt staan. Om tijdens de gondelrit in de buitenlucht te kunnen staan is een heel bijzondere ervaring die je niet snel zal vergeten!* Eenmaal bij het bergstation aangekomen hoef je nog maar 120 hoogtemeters af te leggen naar de top.

*Je betaalt hiervoor vijf Zwitserse Frank p.p. extra.

 • Aantal km: 1,5 km
 • Duur: 1 uur
 • Moeilijkheidsgraad: Gemakkelijk

Onderhoud aan paden en hutten

Als NKBV-lid draag je bij aan het onderhoud van paden en hutten. Elk jaar dragen de leden gezamelijk €400.000,- bij aan het Gegenrechtfonds. En wist je dat je als NKBV-lid korting krijgt in de meeste berghutten in de Alpen?

Gegenrechtfonds Korting in de hut

Terug naar overzicht