MENU

Basiskamp: Een geweldige formule voor jonge bergsportliefhebbers!

Ben jij een jonge bergsportliefhebber vol enthousiasme? Dan hebben we goed nieuws voor jou! Dit jaar organiseren we opnieuw een basiskamp voor fanatieke bergsporters tussen de 18 en 25 jaar, vanwege het succes van vorig jaar. Dit is dé gelegenheid om nieuwe mensen te ontmoeten en samen avontuurlijke tochten te maken in de bergen.

Een basiskamp is een geweldige manier om samen met anderen vakantie te vieren en te verblijven op een gezamenlijke camping, ook wel het 'basiskamp' genoemd. Vanuit deze centrale locatie kan je verschillende tochten maken en van elkaar leren. In dit artikel lees je alles over het eerste basiskamp voor jonge bergsportliefhebbers tussen de 18 en 25 jaar, dat plaatsvond in het Nationaal Park de La Vanoise.

Kennismaking en reis naar het basiskamp

Als je een groepsreis boekt is het natuurlijk leuk om van te voren je reisgenoten te ontmoeten. Elkaar al een beetje leren kennen en ideeën voor mogelijk tochten uitwisselen. Het maakt de voorpret nog leuker! De eerste online meeting was al heel gezellig, daarna zijn we nog als groep een middag in Utrecht wezen boulderen. Perfect om ook de reis met elkaar af te stemmen. Deze organiseer je in principe individueel. Maar omdat we al contact met elkaar hadden konden er afspraken over meerijden met de auto worden gemaakt of eventueel samen met de trein gereisd worden.

Activiteiten tijdens het basiskamp

Tijdens het eerste kampberaad van onze groep hebben we dan ook volop nieuwe ideeën uitgewisseld en een kennismakingstocht georganiseerd om elkaar beter te leren kennen. De dagen daarna gingen we in verschillende groepen op pad: de ene groep maakte dagtochten, de andere ging op meerdaagse huttentochten, weer een andere groep deed meerdaagse tochten in eigen tentjes, en een groep ging mountainbiken. Bijna iedereen ging ook mee met een klettersteigtocht bij een prachtig oud fort. Tussendoor hadden we ook enkele rustdagen ingepland, waarop we konden zwemmen in bergmeertjes en afkoeling zoeken bij een waterval.

De bergsportervaringen van de deelnemers is wisselend waardoor deelnemers veel van elkaar leren. Van kaartlezen en tochten plannen tot aan het introduceren van rotsklimmen. Dit zorgde voor een leuke dynamiek in de groep.

Gezellige afsluiting

Aan het einde van de week organiseert de groep nog een gezamenlijke avond om de ervaringen te delen en te evalueren. Iedereen neemt iets lekkers mee en er wordt gezellig gegeten, onder andere pannenkoeken worden gebakken. De deelnemers zijn het unaniem eens: het eerste basiskamp voor jongvolwassenen was een succes. Iedereen heeft een leuke week gehad, er zijn vele tochten gemaakt en nieuwe dingen geleerd. Het is mooi om te zien dat de groep hechter is geworden en er nieuwe vriendschappen zijn ontstaan.

Ga ook mee op basiskamp!

Een avontuurlijk basiskamp is de ultieme manier om nieuwe mensen te ontmoeten en samen prachtige tochten te maken. Het is geschikt voor beginnende én gevorderde bergsporters, of je nu graag wandelt, rotsklimt, mountainbiket of gletsjertochten maakt, er is voor elk wat wils. Hieronder hebben we een overzicht gemaakt van alle beschikbare kampen. Het is een geweldige manier om verschillende activiteiten uit te proberen en samen mooie herinneringen te maken. En wie weet, misschien ontmoet je wel vrienden voor het leven!

Basiskamp Ecrins, Frankrijk

Basiskamp Ecrins, Frankrijk

22 juli tot 05 augustus 2023

Ontdek het oudste en grootste nationale park van Frankrijk vanuit ons basiskamp. Klimmers met hoogalpiene ervaring en liefhebbers van pittige dagtochten zullen hun hart ophalen bij de spectaculaire steile wanden en gletsjerovergangen - verzeker jezelf van een plekje op dit basiskamp en ervaar deze onvergetelijke avonturen zelf!

Ontdek het Ecrins Basiskamp

Basiskamp Rätikon, Silvretta, Verwall

Basiskamp Rätikon, Silvretta, Verwall

05 augustus tot 15 augustus 2023

Ontdek de veelzijdige schoonheid van Rätikon, Silvretta en Verwall vanuit ons favoriete basiskampen geniet van de perfecte mix van klim- en wandelervaringen in elk van de karakteristieke berggebieden. Verken de omgeving en ontdek de zeventien hutten die wachten om ontdekt te worden - beleef een avontuurlijke reis om nooit te vergeten!

Ontdek het basiskamp Rätikon, Silvretta, Verwall

Basiskamp Faucingy, Frankrijk

Basiskamp Faucingy, Frankrijk

12 augustus tot 19 augustus 2023

Verken de ongerepte wildernis van de Faucigny-regio, gelegen in de nabijheid van het iconische Mont Blanc-massief, en beleef een onvergetelijke outdoorvakantie vol avontuur. Van watervallen en langeafstandspaden tot rotsklimmen en kanoën - er is voor elk wat wils in dit prachtige bergachtige gebied. Boek nu en laat je verrassen door de verborgen schatten van Samoëns, La Jaysinia en Annecy - het avontuur wacht!

Ontdek het Basiskamp Faucingy