ANNULERINGSVERZEKERING AFSLUITEN

Mocht er onverhoopt iets gebeuren waardoor je niet op reis kunt of je de reis voortijdig moet afbreken, dan ben je bij de NKBV goed verzekerd vanaf €56,27 per jaar. Wanneer je de NKBV-annuleringsverzekering afsluit, dan vallen alle reizen die je vanaf dat moment boekt onder de dekking. Ook de reis die je tot maximaal 7 dagen voor aanmelding hebt geboekt. 

Bekijk de premie en het dekkingsbedrag.

Verzekerd
Vindt er een voorval plaats voor aanvang van de vakantie waardoor je niet op vakantie kunt (je breekt je been, wordt ziek), of vindt er een voorval plaats tijdens je vakantie (ziekte of overlijden) en moet je eerder naar huis, dan valt dit onder de dekking van annuleringsverzekering. De ongenoten vakantiedagen kun je in dat geval declareren. De gebeurtenissen die gedekt worden zijn:

  • Het overlijden, bij ernstige ziekte of ernstig ongevalletsel van jou of familieleden
  • Zwangerschap van jou of je partner
  • Brand, explosie, blikseminslag, inbraak, storm of overstroming in je woning
  • Onvrijwillige werkloosheid
  • Ontwrichting van je huwelijk
  • En nog veel meer...

Lees alle gebeurtenissen die gedekt zijn in de polisvoorwaarden.

Reisgenoot
Wanneer je reisgenoot die op je boekingsformulier vermeld staat door een gedekt voorval (zie polisvoorwaarden) niet kan mee kan op reis of wordt teruggeroepen naar huis, kan je ervoor kiezen om je reis te annuleren. Dan kun je de gemaakte reiskosten of de ongenoten reisdagen claimen op de annuleringsverzekering van de NKBV. Voorwaarde is wel dat jouw reisgenoot zelf ook een annuleringsverzekering heeft en hier een uitkering uit ontvangt.

Voorwaarden
Om de annuleringsverzekering af te kunnen sluiten moet je NKBV-lid zijn, de NKBV-reisverzekering hebben afgesloten en woonachtig zijn in Nederland. De annuleringsverzekering is gebaseerd op de Nederlandse-annuleringsregels (ANVR-regels). Je kunt je aanmelden voor een NKBV-lidmaatschap via het aanmeldformulier. Daarin kan je ook gelijk de reis- en annuleringsverzekering afsluiten. Bestaande leden kunnen de reis/annuleringsverzekering afsluiten via MijnNKBV.

Heb je vragen over de annuleringsverzekering? Neem een kijkje bij de Veelgestelde vragen.

Deze site maakt gebruik van cookies. Meer info?