MENU

De Jeugd Boulder Serie

De Jeugd Boulder Series: ideaal voor jonge boulderaars die graag willen deelnemen aan boulderwedstrijden, maar nog niet aan de nationale competitie. Lees hier hoe het werkt en doe mee!

In samenwerking met de NKBV organiseren boulderhallen Boulder Serie wedstrijden door heel het land. Het doel van de Series is om deelnemers op een laagdrempelige manier wedstrijdervaring op te laten doen, zo dicht mogelijk bij huis. Een Serie in een regio bestaat uit minimaal 3 wedstrijden. Deze wedstrijden zijn gericht op alle recreatieve klimmers; van beginners tot gevorderden, van jeugd tot volwassenen. De Jeugd Boulder Series zijn voor klimmers van 8 t/m 19 jaar, opgedeeld in verschillende leeftijdscategorieën.

Leeftijdscategorieën

Je kunt deelnemen aan de Jeugd Boulder Series vanaf het jaar dat je 8 wordt tot en met het jaar dat je 19 wordt. Je kunt klimmen in een van de 3 leeftijdscategorieen die hieronder staan weergegeven. Bij deze categorieen wordt gekeken naar het jaar waarin je geboren bent, niet naar de datum. In een wedstrijdseizoen klim je in dezelfde leeftijdscategorieën. Deze kunnen afhangen van de regio waarin je meedoet. De wedstrijdinformatie in ons wedstrijdadministratiesysteem, het WAS, is hierbij altijd leidend.

De indelingen van de leeftijdscategorieën zijn in het volgende seizoen als volgt:

  • U10 + U12: Je wordt of bent 8, 9, 10 of 11 in het jaar van de laatste wedstrijd van de Boulder Series in jouw regio
  • U14 + U16: Je wordt of bent 12, 13, 14, 15 in het jaar van de laatste wedstrijd van de Boulder Series in jouw regio
  • U18 + U20: Je wordt of bent 16, 17, 18, 19 in het jaar van de laatste wedstrijd van de Boulder Series in jouw regio

U staat voor 'under', 'onder' in het Nederlands.

Naast dat je als Seriedeelnemer bepaalt in welke van de leeftijdscategorieën je gaat meedoen, kies je (in overleg met je trainer) op welk niveau je gaat klimmen: START, MID of MAX.

Klimniveaus in de Jeugd Boulder Series

Als je je inschrijft voor een Seriewedstrijd, kun en mag je zelf kiezen op welk niveau je wil klimmen. Zie hiervoor ook onze pagina over moeilijkheidswaarderingen van routes en boulders.

  • START: 6 boulders tussen de niveaus 3 en 5
  • MID: 6 boulders tussen de niveaus 5 en 6
  • MAX: 6 boulders tussen de niveaus 6 en 7

Klim je tijdens een wedstrijd alle 6 boulders in totaal 7 pogingen uit, dan ben je verplicht om te promoveren (een categorie hoger te klimmen) en is het niet meer mogelijk om in de volgende wedstrijden een lagere categorie te klimmen.

Heb je je ooit gekwalificeerd voor een Nationaal Jeugd Kampioenschap (NJK) boulderen? Dan sluit je daarmee je deelname uit aan de Series. Je niveau is dan te hoog voor de Series.

InschrijvenUitslagen

Meedoen?

Wil je deelnemen aan een Jeugd Boulder Serie? Kijk dan in het WAS via de inschrijfknop hierboven of er al een competitie draait bij jouw in de buurt. De deelnemende hallen kunnen verschillen per jaar. Wil je liever leadklimmen dan boulderen? We hebben ook een Jeugd Lead Serie.

Jury gezocht

Lijkt het je leuk om mee te helpen bij de Series? We zijn altijd op zoek naar enthousiaste juryleden.
Kijk via de link hieronder naar de mogelijkheden en opleidingen.


Jury gezocht