MENU

slovenie

Wandelen in Slovenië betekent wandelen door de ongerepte natuur, met fel groen, blauw en wit op je netvlies. Groen van de prachtig begroeide hellingen, blauw van de hemel wanneer de zon een groeizaam buitje verdrijft en het wit van de sneeuw die op de toppen van de Julische Alpen schittert. Niet voor niets wordt Slovenië steeds geliefder als wandelbestemming.

Wandelen in Slovenië voor actieve vakantiegangers

Het prachtige Slovenië ligt ingeklemd tussen Italië, Oostenrijk en Kroatië. Hoewel enthousiaste wandelaars steeds beter de weg vinden naar dit wandelland bij uitstek, is er van massatoerisme absoluut geen sprake. Geen wonder ook, want met meer dan 10.000 kilometer aan gemarkeerde wandelroutes is er plek genoeg om jouw actieve vakantie in alle rust te beleven.

Afwisselende wandelingen door de natuur

De keuze is enorm als je een mooie wandeling zoekt in Slovenië. In de dalen kun je korte en eenvoudige tochtjes maken, bijvoorbeeld door de bossen of juist langs de helderblauwe meren. Aan de andere kant heb je pittige tochten en meerdaagse wandelroutes die flink wat van je uithoudingsvermogen vragen. Maar of je nu gaat wandelen langs de meren, snelstromende rivieren en wilde watervallen, of juist dichtbegroeide gebieden of langs grotten, Slovenië zal je verrassen.

Wandelen in de Julische Alpen

Als je voor het eerst gaat wandelen in Slovenië zijn de Julische Alpen een must. Niet voor niets zijn deze Alpen één van de bekendste wandelgebieden van Slovenië. Het Nationaal Park Triglav is één van de oudste nationale parken van Europa en ligt midden in de Alpen. Hier is het heerlijk wandelen in de ongerepte natuur met als letterlijk hoogtepunt de Triglav, de hoogste berg van Slovenië met de top op 2.864 meter. Voor de ervaren bergwandelaar ligt het topje binnen handbereik.

Ontdek de veelzijdigheid van Slovenië

De natuur in Slovenië is ongeëvenaard, maar naast prachtige wandeltochten is er nog veel meer te ontdekken. Je vindt er historische dorpjes, gezellige steden en genoeg opties voor culturele uitstapjes. Ga op wandelvakantie naar Slovenië en geniet.

Gebieden in Slovenie

Suggesties

Vind een tocht die bij jou past

{* tour.title *}
{* translateDifficulty(tour.rating.difficulty) *}
{* tour.category.name *}
{* formatTime(tour.time.min) *} uur
{* formatKilometers(tour.length) *} km
{* tour.elevation.maxAltitude *} m
{* tour.elevation.minAltitude *} m
Bekijk tocht