MENU

polen

Wil je eens een ándere bergwandelvakantie? Dan heeft Polen je ontzettend veel te bieden. Toegegeven, je vindt er geen echte bergreuzen zoals in de Alpen maar daar staat heel wat tegenover. Wist je bijvoorbeeld dat Polen maar liefst 23 nationale parken, 46 bergketens en ruim 15.000 kilometer aan gemarkeerde wandelroutes telt? Doordat de bergen op een hoogte tot 2500 meter liggen, kun je in veel delen het hele jaar door wandelen. Zo zie je in het voorjaar de bergwereld tot leven komen. Met name de herfst in de Poolse bergen, waarin de bomen geel en rood kleuren, is een absolute aanrader. Zelfs in de winter kun je er prachtige winterwandelingen en -trekkings maken.


Polen is als bergwandel-land enorm veelzijdig. Uiteenlopende landschappen van besneeuwde bergtoppen, eindeloze bossen, uitgestrekte valleien en rimpelloze meren wisselen elkaar af. Tijdens je wandeltochten kun je unieke diersoorten spotten zoals elanden, lynxen en zelfs bruine beren. De koning onder de zeldzame dieren hier is ongetwijfeld de Europese bizon; het grootste zoogdier van Europa.
Polen is als bergwandel-land nog niet zo bekend. Dat betekent dat je er, zelfs in de zomer, nog overal stille en ongerepte plekken vindt. Als je op huttentocht wilt, kom je in Polen prima aan je trekken. De authentieke hutten zijn prachtig gelegen en een overnachting kost vaak niet meer dan een tientje. En dan hebben we het bier nog niet genoemd. In sommige hutten kun je uit wel twintig soorten kiezen! Een bergwandelvakantie in Polen laat zich trouwens heel goed combineren met een bezoek aan prachtige oude steden als Warschau en Krakau. Of je rijdt naar de Poolse kust waar je een lange-afstandsroute van maar liefst 350 kilometer langs de kust kunt volgen. Als Polen je bergwandel-bestemming wordt, blijft er eigenlijk maar één moeilijke beslissing over; waar ga je het eerst naar toe?

Gebieden in Polen

Suggesties

Vind een tocht die bij jou past

{* tour.title *}
{* translateDifficulty(tour.rating.difficulty) *}
{* tour.category.name *}
{* formatTime(tour.time.min) *} uur
{* formatKilometers(tour.length) *} km
{* tour.elevation.maxAltitude *} m
{* tour.elevation.minAltitude *} m
Bekijk tocht