MENU

Oostenrijk
Innsbruck

Je kunt geweldig wandelen rond de Oostenrijkse stad Innsbruck. Innsbruck ligt midden in de bergen en wordt dan ook niet voor niets de Hoofdstad van de Alpen genoemd. Je kunt de stad daarom perfect gebruiken als uitvalsbasis voor diverse prachtige wandelingen, want de natuur is hier nooit ver weg.

De vijf wandelgebieden

Rondom de stad liggen verschillende wandelgebiedjes met elk hun eigen charme. Het dichtst bij de stad ligt Natuurpark Karwendel met de bekende Nordkette. De andere vier zijn de Patscherkofel, de Mieminger Bergketen, de Kalkkögel en de Sellraintaler en Stubaier Alpen.

Karwendel

De Nordkette doemt direct op aan de rand van de stad. Je kunt vanuit Innsbruck de gondel nemen en bent dan in 20 minuten op 2000 meter hoogte. Vanaf de Nordkette loop je zo Natuurpark Karwendel in, een prachtig natuurgebied en een echt wandelwalhalla. Naast prachtige dagtochten kun je hier ook meerdaagse huttenwandelingen maken. Je overnacht dan in een authentieke berghut. Bij helder weer kun je vanaf hier kijken tot aan de Zugspitze.

Patscherkofel

Of je nu al jaren in Innsbruck woont of er voor het eerst komt, de Patscherkofel is voor iedereen een bijzonder goed herkenbare berg. Ten zuiden van de stad zie je een berg met een ronde top en een opvallende zendmast op de top: de Patscherkofel. De berg wordt ook wel de huisberg van Innsbruck genoemd, want generaties Innsbruckers leerden hier skiën of wandelden op de berg hun eerste kilometers op hoogte.

Mieminger bergketen

Ben je op zoek naar een relaxte wandelroute, zonder al te veel pittige klimmetjes? Dan is het Mieminger Plateau je op het lijf geschreven. Zonnig, gemoedelijk en genoeg leuke plekken voor een ontspannen pauze. Maar denk niet dat het saai is op het Mieminger Plateau. De eenvoudigere wandelingen zijn prachtig, maar meer uitdaging vind je zonder problemen in de meer rotsachtigere gedeelten van deze bergketen. Wandelingen voor ieder niveau dus.

Toon meer
Wat vind jij van dit gebied?
Verstuur
Forum

Bekijk het forum!

Bekijk de topics over dit gebied

Afstand vanaf Utrecht

908 km

Utrecht

Wandelen rondom Innsbruck

Inspiratie uit de Tochtenwiki

Bekijk meer

Lokale website

Bekijk de lokale website voor meer informatie.

Bekijk website
Hutten rondom Innsbruck
Naar de Tochtenwiki

Innsbruck Trek

Lange afstandswandeling zonder bagage

Lees meer

Mountain and the city

Vijf bergmassieven, vijf berg-belevingswerelde.

Lees meer

Zoek een bestemming in Innsbruck

Wat wil je doen?
Kies een bestemming in Innsbruck
Niveau
Licht
Middel
Zwaar
Afstand
km
km
Duur
uur
uur
Eigenschappen
{* property.name *}Helaas...

Er zijn geen resultaten gevonden voor jouw zoekopdracht.

{* tour.title *} {* tour.startingPointDescr *}
{* translateDifficulty(tour.rating.difficulty) *}
{* translateCategory(tour.category.name) *}
{* formatTime(tour.time.min) *} uur
{* formatKilometers(tour.length) *} km
{* tour.elevation.maxAltitude *} m
{* tour.elevation.minAltitude *} m
Bekijk tocht