MENU

frankrijk

Als er een land is met een enorme veelzijdigheid aan bergstreken en afwisselende landschappen, is dat beslist Frankrijk. In het oosten, het midden en zelfs het zuiden van Frankrijk kun je op ontelbaar veel plekken prachtige wandelingen in de bergen maken, zowel in de zomer als de winter. Populaire gebieden om te bergklimmen en bergwandelen zijn de Franse Alpen, de Pyreneeën, Centraal Massief en de Alpes Maritiems. De Écrins is een nationaal park achter in de Franse Alpen. Het is minder toegankelijk maar daardoor een stuk rustiger en totaal onbedorven. Zelfs op het eiland Corsica kun je het hele jaar door fantastisch bergwandelen (om vervolgens een frisse duik in zee te nemen).

De Franse Alpen zijn het meest bekend en dat komt vooral doordat hier de hoogste bergtop van de Alpen en van West-Europa ligt; de majestueuze Mont Blanc (4807 meter). Deze berg trekt als een magneet alpinisten en toeristen van over de hele wereld aan. Maar ook als je minder ervaring hebt of gewoon leuk wilt bergwandelen, zijn in dit gebied prachtige tochten te maken. Al dan niet met overnachting in één van de 260 gezellige berghutten.

Of je nu houdt van korte bergwandelingen, spectaculaire klimroutes of op zoek bent naar meerdaagse wandel- en huttentochten, in Frankrijk kun je alle kanten op. Je wordt getrakteerd op ruige bergen, witgrijze rotsen en eeuwige sneeuw. Je loopt door uitbundige bloemenweiden, gaat langs bergstromen, spiegelgladde meren en spectaculaire watervallen. Je ziet bergmarmotten, arenden en gemzen. Kortom; dit is bergwandelen met hoofdletters.

Je kunt in ieder gebied kiezen uit veel verschillende, goed gemarkeerd en onderhouden wandelroutes. Daarnaast lopen er door heel het land langeafstand-wandelingen. Deze worden ook wel Grandes Randonnées genoemd. Tenslotte, wie aan Frankrijk denkt, denkt aan lekker eten. En dat hebben ze hier in de berghutten ook goed begrepen. Met een beetje geluk krijg je na de hoofdmaaltijd een heerlijk kaasplankje voorgezet; Oh la la!

Suggesties

Vind een tocht die bij jou past

{* tour.title *}
{* translateDifficulty(tour.rating.difficulty) *}
{* tour.category.name *}
{* formatTime(tour.time.min) *} uur
{* formatKilometers(tour.length) *} km
{* tour.elevation.maxAltitude *} m
{* tour.elevation.minAltitude *} m
Bekijk tocht