MENU

belgie

Bergwandelen in België, kan dat? Natuurlijk! Want onze zuiderburen hebben met de Ardennen een heus middelgebergte binnen hun landsgrenzen. Op slechts een paar uur rijden vanaf Nederland wandel je door een prachtig en afwisselend heuvellandschap.

Lange-afstandswandelingen genoeg in België

Wandelen in België is populair en je vindt er dan ook veel gemarkeerde routes. Staan deze wandelingen in ons land bekend als LAW (LangeAfstandsWandelingen), in België noem je dit GR: Grote Routepaden. Sommige daarvan zijn grensoverschrijdend en op die manier kom je aan meer dan 10.000 kilometer aan gemarkeerde paden.

De meeste hoogtemeters vind je in de Ardennen

Vlaanderen lijkt niet alleen qua taal het meest op Nederland. Ook is dit noordelijke gedeelte van België erg vlak. Ben je op zoek naar een hike met hoogtemeters, dan reis je verder richting het zuiden. In de Ardennen vind je namelijk heuvels genoeg. Je wandelt er door dichte bossen, langs snelstromende rivieren en over heidevelden. Vergeet ook de pittoreske dorpjes onderweg niet.

De mooiste wandelgebieden in België

Je raakt als wandelaar in België niet snel uitgekeken. Zo is het geweldig wandelen op het Hoge Venen Plateau, bekend als het dak van België. Dit wandelgebied ligt tegen de grens met Duitsland. Maar ook een hike langs het riviertje de Ninglinspo is geweldig. Deze groene en rotsachtige vallei herbergt mooie wandelingen voor elk type wandelaar. Of wat dacht je van de kronkelende vallei van de Ourthe, dwars door de Ardennen? Langs de oever van dit schilderachtige riviertje waan je je regelmatig in een ver buitenland in plaats van in ons buurland.

Wandelen in België is geschikt voor iedereen

Wist je dat je door de aanwezigheid van berghutten ook in België een heuse huttentocht kunt maken? Overnacht bijvoorbeeld in de HerBerg, de NKBV-hut! Doordat je hier minder hoge en steile bergen treft dan in bijvoorbeeld de Alpen, zijn de Ardennen een ideale bestemming voor de wat minder ervaren klimmer. Toch is België door het afwisselende landschap, het groen en de korte reisafstand ook bijzonder geschikt voor de meer doorgewinterde bergwandelaar.

Gebieden in Belgie

Suggesties

Vind een tocht die bij jou past

{* tour.title *}
{* translateDifficulty(tour.rating.difficulty) *}
{* tour.category.name *}
{* formatTime(tour.time.min) *} uur
{* formatKilometers(tour.length) *} km
{* tour.elevation.maxAltitude *} m
{* tour.elevation.minAltitude *} m
Bekijk tocht