MENU

Welkom in de HerBerg

De HerBerg, de NKBV hut in de Belgische Ardennen ligt in het plaatsje Sy, slechts 40 km ten zuiden van Luik. Hier kun je de sfeer komen proeven van een echte berghut. Een ideaal uitgangspunt voor wandelaars, mountainbikers en klimmers, om te trainen of om er even lekker helemaal tussenuit te zijn. Bij aankomst word je welkom geheten door de Huttenwaard, een NKBV-vrijwilliger die de hut beheert en je aan de bar kan voorzien van een drankje.

De hut is al sinds 1983 een uitvalsbasis voor NKBV-leden die er eens even lekker een dagje of weekendje op pad willen. In 2020 is de hut helemaal verbouwd en biedt NKBV-leden en introducés een eenvoudige, functionele en uiterst betaalbare accommodatie. De HerBerg is een zelfverzorgings-onderkomen dat is bedoeld voor zowel NKBV-leden als niet NKBV-leden (elk NKBV-lid mag een introducé meenemen). Zowel groepen als individuele bezoekers zijn welkom.

Als uitvalsbasis voor wandelaars, mountainbikers en klimmers is deze berghut van de NKBV niet alleen een onmisbaar onderdeel van je vakantievoorbereiding, maar een vakantie op zich. Je kunt er van alles doen. In de omgeving vind je ook veel leuke dorpjes als bijvoorbeel Hamoir en Durbuy.

Hoe werkt het in de hut

 • Je kunt je eigen maaltijden bereiden in de keuken. Het spreekt voor zich dat je alles wat je gebruikt ook weer netjes achterlaat. Als je overgebleven etenswaren hebt, dan neem je deze weer mee terug naar huis.
 • We hebben een leuke bar met lekkere Belgische Bieren, mooie wijnen en diverse frisdranken. Uit de baropbrengst onderhouden we de hut. Het is niet toegestaan eigen meegebrachte (alcoholische) dranken te consumeren in en rondom de hut.
 • De hut wordt volledig door vrijwilligers gerund, gastvrijheid staat bij ons voorop. Voel je vrij om vragen te stellen of je feedback te geven.
 • In het gehele gebouw geldt een rookverbod.
 • Zou je tussen 23.00 en 07.30 uur rekening willen houden met andere gasten die al of nog liggen te slapen? Vanaf 24.00 uur geldt voor iedereen algehele Huttenrust.

Praktische informatie

Boodschappen doen
In Sy zelf zijn geen winkels, maar voor je boodschappen kun je bijvoorbeeld prima terecht in het nabij gelegen Hamoir (10 minuten met de auto, 40 minuten wandelen).

WIFI
De hut beschikt over ‘n eigen goed beveiligde WIFI hotspot. Voor de inloggegevens kun je, tijdens je bezoek aan de Herberg, je wenden tot de dienstdoende huttenwaard.

Honden/huisdieren
Huisdieren zijn niet toegestaan in de Herberg.

Wat neem je mee

 • een eigen slaapzak of een dekbed
 • een eigen kussensloop
 • eigen toiletartikelen (zeep, washandje, handdoek, etc.)
 • een eigen theedoek

Openingstijden

 • De HerBerg is in de schoolvakanties en bij (voldoende) aanmeldingen elk weekend geopend van vrijdag 20.00 uur t/m zondag 16.00 uur.
 • Je kunt op vrijdag aankomen tot 23.30 uur. Kom je later, bel dan even met de hut (Tel: 0032 86 389056).

Prijzen

Onderstaande prijzen zijn per persoon per nacht.

NKBV-leden
Kamer > 18 jaar 2-17 jaar 0-1 jaar
2-pers € 22,50 € 15,00 Gratis
8-pers € 15,00 € 10,00 Gratis
12-pers € 12,50 € 7,50 Gratis

Niet-leden
Kamer > 18 jaar 2-17 jaar 0-1 jaar
2-pers € 45,00 € 30,00 Gratis
8-pers € 30,00 € 20,00 Gratis
12-pers € 25,00 € 15,00 Gratis