MENU

Welkom in de HerBerg

De HerBerg, de NKBV-hut in de Belgische Ardennen ligt in het plaatsje Sy, slechts 40 km ten zuiden van Luik. Hier kun je de sfeer komen proeven van een echte berghut. Een ideaal uitgangspunt voor wandelaars, mountainbikers en klimmers, om te trainen of om er even lekker helemaal tussenuit te zijn. Bij aankomst word je welkom geheten door de patron, een NKBV-vrijwilliger die de hut beheert en je aan de bar kan voorzien van een drankje.

De hut is al sinds 1983 een uitvalsbasis voor NKBV-leden die even lekker een dagje of weekendje op pad willen. In 2022 is de hut helemaal verbouwd en biedt een eenvoudige, functionele en uiterst betaalbare accommodatie. De HerBerg is een zelfverzorgings-onderkomen dat is bedoeld voor zowel NKBV-leden als niet NKBV-leden (elk NKBV-lid mag een introducé meenemen). Zowel groepen als individuele bezoekers zijn welkom.

Als uitvalsbasis voor wandelaars, mountainbikers en klimmers is deze berghut van de NKBV niet alleen een onmisbaar onderdeel van je vakantievoorbereiding, maar een vakantie op zich. Je kunt er van alles doen. In de omgeving vind je ook veel leuke dorpjes, zoals Hamoir en Durbuy.

Boek nu je weekend weg in de Ardennen

Openingstijden

 • De HerBerg is in de schoolvakanties en bij (voldoende) aanmeldingen elk weekend geopend van vrijdag 20.00 uur t/m zondag 16.00 uur.
 • Je kunt op vrijdag aankomen tot 23.30 uur. Kom je later, bel dan even met de hut (Tel: 0032 86 389056).
 • Kom je op zaterdag aan, dan is dat mogelijk tot 11.30 uur en na 16.00 uur.
 • Heb je een reservering doordeweeks tijdens de vakanties, kom dan of voor 10.30 uur of na 16:00 uur aan.

Hoe werkt het in de hut?

 • Je kunt je eigen maaltijden bereiden in de keuken. Er is een koelkast aanwezig en kratten voor het opbergen van etenswaren. Het spreekt voor zich dat je alles wat je gebruikt ook weer netjes achterlaat. Als je overgebleven etenswaren hebt, dan neem je deze weer mee terug naar huis.
 • In de keuken kun je gebruik maken van een filter- en Senseo-koffiezetapparaat.
 • We hebben een leuke bar met lekkere Belgische Bieren, mooie wijnen en diverse frisdranken. Uit de baropbrengst onderhouden we de hut. Het is niet toegestaan eigen meegebrachte (alcoholische) dranken te consumeren in en rondom de hut.
 • De hut wordt volledig door vrijwilligers gerund, gastvrijheid staat bij ons voorop. Voel je vrij om vragen te stellen of feedback te geven.
 • In het gehele gebouw geldt een rookverbod.
 • Zou je tussen 23.00 en 07.30 uur rekening willen houden met andere gasten die al of nog liggen te slapen? Vanaf 24.00 uur geldt voor iedereen algehele huttenrust.

Praktische informatie

Boodschappen doen
In Sy zelf zijn geen winkels, maar voor je boodschappen kun je bijvoorbeeld prima terecht in het nabij gelegen Hamoir (10 minuten met de auto, 40 minuten wandelen).

WIFI
De hut beschikt over een eigen goed beveiligde wifi-hotspot. Voor de inloggegevens kun je, tijdens je bezoek aan de Herberg, je wenden tot de dienstdoende patron.

Huisdieren
Huisdieren zijn niet toegestaan in de HerBerg.

Wat neem je mee

 • goed humeur ;)
 • een eigen slaapzak of een dekbed (neem dan ook een extra matrashoes mee als je een dekbed meeneemt)
 • een eigen kussensloop
 • eigen toiletartikelen (zeep, washandje, handdoek, etc.)
 • een eigen theedoek

Annulering

De boeker kan de overeenkomst te allen tijde annuleren voor het begin van de Reis. Annulering van de overeenkomst door de boeker dient schriftelijk (waaronder per e-mail) te geschieden. De datum waarop het schriftelijke annuleringsbericht wordt ontvangen, is bepalend.

Individuele boekingen en groepsboekingen

Bij annulering is de boeker de volgende bedragen verschuldigd:
a. tot 14 dagen voor vertrek: gratis annuleren
b. van 14 dagen tot 7 dagen voor vertrek: 50% van de reissom
c. vanaf 7 dagen voor vertrek: 100% van de reissom

Prijzen

Onderstaande prijzen zijn per persoon per nacht.

NKBV-leden per persoon per nacht
Kamer > 18 jaar 2-17 jaar 0-1 jaar
2-pers € 22,50 € 15,00 Gratis
8-pers € 15,00 € 10,00 Gratis
10/12-pers € 12,50 € 7,50 Gratis

Niet-leden per persoon per nacht
Kamer > 18 jaar 2-17 jaar 0-1 jaar
2-pers € 45,00 € 30,00 Gratis
8-pers € 30,00 € 20,00 Gratis
10/12-pers € 25,00 € 15,00 Gratis