MENU

Trippel zilver voor de paraklimmers in Innsbruck

In het Oostenrijkse Innsbruck hebben de drie atleten van het Nederlands Team Paraklimmen alle drie een tweede plek behaald in hun categorie. De leadklimmers en boulderaars uit het Nederlands Team Sportklimmen strandden tijdens de World Cup in de kwalificatie.

Drie World Cups

Het was deze week in Innsbruck 'the place to be' voor klimmers en klimsportliefhebbers. De stad stond namelijk een week lang in het teken van maar liefst drie World Cups. Er werd afgetrapt met de World Cup Paraklimmen op 22 juni, gevolgd door de kwalificaties lead en boulder op 23 en 24 juni en de finales.

Om en om

Vanuit Nederland reisden negen Nederlands Team klimmers naar Innsbruck waar Eva Mol, Jamie Barendrecht en Christiane Luttikhuizen het spits mochten afbijten op dinsdag. Direct werd al duidelijk dat het drietal hoge ogen ging scoren doordat ze zich in de kwalificaties al in de top- 3 wisten te klimmen. Op woensdag gingen Leto Cavé Mark Brand en Lynn van der Meer van start met de leadkwalificaties en hadden de paraklimmers een rustdag. De dag dat Don van Laere, Tiba Vroom en Pleun Frank hun boulderkwalificaties hadden, vond de finale plaats voor Eva, Jamie en Christiane.

Helaas bleek de wedstrijd wat te zwaar voor de leadklimmers en boulderaars, want geen van hen wist een halve finale plaats te bemachtigen. Don van Laere haalde nog wel een mooie top binnen tijdens zijn kwalificatie, maar ook dat bleek niet genoeg voor een halve finale.

Rechts: Mark Brand (Foto: Sytse van Slooten)

Die keer zilver

De paraklimmers daarentegen hielden donderdagavond hun hoge ranking vast. Na een spannende klim pakte elke klimmer in zijn eigen categorie een zilveren plak. Een geweldige prestatie! Kijk alle livestreams terug via het Austriaclimbing.

Boven: Christiane Luttikhuizen (Foto: Sytse van Slooten)

Volgende week staat voor het Nederlands Team de World Cup Lead in Villars op het programma en is het aan Leto, Mark en Lynn om hun ervaringen van afgelopen week om te zetten in focus en energie voor een mooie prestatie in Zwitserland.

Volg het team via:

INSTAGRAM FACEBOok

Terug naar overzicht