MENU

Tim Reuser klimt Nederlands speedrecord op WK Sportklimmen

Tijdens het WK Speed in het Japanse Hachioji heeft Tim Reuser een nieuw Nederlands record speedklimmen gevestigd. Met een tijd van 8.026 seconden klom hij net onder de tijd van voormalig recordhouder Jules Kluwer.

Speed was het laatste onderdeel van het WK Sportklimmen waarin de deelnemers de kans kregen zich te plaatsen voor het WK Combined dat maandag 19 augustus start. Met een 45ste plek bij boulder, een 11de plek bij lead en een 64ste plek bij speed kwam Tim tekort voor een startbewijs. Dat betekent dat hij zich niet via dit WK direct zal plaatsen voor de Olympische Spelen van Tokio in 2020. De volgende mogelijkheid daarvoor is het combined kwalificatietoernooi in Toulouse (FRA) eind november.

Boulderkwalificatie

De boulderkwalificatie vond plaats in twee rondes. Ruim vijftig deelnemers per ronde namen deel uit bijna 40 verschillende landen. Tim wist in de eerste startgroep een boulder te flashen en drie zones binnen te halen. Dit was helaas niet genoeg voor een plek in de have finale. Oppermachtig waren opnieuw de Japanners, voor wie dit WK een thuiswedstrijd is. Kijk de kwalificatie terug:

Lead

Na een voor Tim tegenvallende boulderkwalificatie, klom de Rotterdammer zich sterk door de leadkwalificatie. Hij eindigde gemiddeld als 25ste, wat hem een plek opleverde in de halve finale. Hierin werd hij 11e.

Uitslag heren lead

1. Adam Ondra (CZE) 34+
2. Alexander Megos (GER) 33+
3. Jakob Schubert (AUT) 33+
11. TIM REUSER 28+ (Halve finale)

De halve finale en finale werden op 1 dag geklommen. Met voor sommige atleten al vier wedstrijden in de benen, was het een zware en spannende strijd, waarin niets zeker was. Kijk de finale terug via livestream:

Combined

Van maandag 19 augustus tot en met woensdag 21 augustus vindt het WK Combined plaats, ook in Hachioji. De 20 deelnemers die zich via de boulder, lead en speedwedstrijen hebben geplaatst, strijden om een plek in de top-7 op combined. Deze zeven atleten plaatsen namelijk zich direct voor de Olympische Spelen in Tokio in 2020. Check de livestream van de combinedwedstrijden via het IFSC Youtubekanaal.