MENU

Sabina van Essen 6e op Europees Jeugdkampioenschap

Op het Europees Jeugdkampioenschap Lead afgelopen weekend in Rusland heeft Jong Oranje hoge ogen gegooid. Het nieuwste Jong Oranjelid Sabina van Essen behaalde er een zesde plaats.

Zes Nederlandse jeugdklimmers reisden af naar Voronezh in Rusland voor het Europees Jeugdkampioenschap. 326 Europese atleten gingen met elkaar de strijd aan in de disciplines Lead en Speed. Voor Nederland kwamen de dames Sabine van Essen en Edith Savenije uit in de discipline Lead Jeud B. De heren Leto Cavé, Mischa Radt, Iwan Pasveer en Paul Brand klommen in Lead Jeugd A.

Dames

Sabina van Essen kwam sterk uit de startblokken door een van haar kwalificatieroutes te toppen. Bij de tweede werd ze vijfde. Vervolgens plaatste ze zich voor de finale door zich in de halve finale naar een score van 35+ te klimmen. Edith Savenije volgde op een afstandje, maar wist zich ook te plaatsen voor de halve finale, waarin ze 19e werd. Een knappe prestatie.

Top-3 dames Jeugd B

1. Oriane Bertone (FRA) 48+
2. Sara Copar (SLO) 38+
3. Novak Liza (SLO) 34+
6. SABINA VAN ESSEN 22+
19. EDITH SAVENIJE 21 (halve finale)

Sabina van Essen (foto: NKBV-Tim van der Linden)

Heren

Ook de heren klommen zeer verdienstelijk. Een vierde en tiende plek in de kwalificatie leverde Leto Cavé een halve finale plaats op, waarin hij met een negende plek net buiten de finale viel. De beste achte gingen namelijk door. Mischa Radt volgde Leto op de voet en eindigde zijn halve finale twee grepen onder hem. Ook Iwan Pasveer en Paul Brand wisten een halve finaleplek binnen te slepen. Zij klommen ook nek aan nek tot de 20ste en 19+ greep, waardoor ze na elkaar op de ranking eindigden.

Top-3 heren Jeugd A

1. Paul Jenft (FRA) 37
2. Davide Marco Colombo (ITA) 32+
3. Giorgio Tomatis (ITA) 31+
9. LETO CAVÉ 30 (halve finale)
12. MISCHA RADT 28+ (halve finale)
20. IWAN PASVEER 20 (halve finale)
21. PAUL BRAND 19+ (halve finale)

Nationaal seizoen

Met deze wedstrijd in Rusland is het internationale seizoen voor het Nederlands Team afgelopen.

Volg de klimmers via #dutchclimbingteam.
Instagram Facebook