MENU

Lynn van der Meer en Mark Brand behalen EK halve finale

Tijdens het Europees Kampioenschap Lead in Edinburg (GBR) gooide Lynn van der Meer hoge ogen. Ze plaatste zich als zesde voor de halve finale.

Na een voor haar tegenvallende World Cup Lead in Kranj, klom Lynn van der Meer een ijzersterke kwalificatie. In beide routes klom ze naar een zevende plek, wat haar een overall zesde plek opleverde. Ze plaatste zich hiermee voor de halve finale met uitzicht op een finaleplaats. De beste acht zouden namelijk door gaan. Tijdens de halve finale kwam ze net tekort om die plek vast te houden; met drie extra bewegingen had ze de finale gehaald. Toch kan de NL Team klimster met een 18e plek terug kijken op een zeer geslaagd EK.

Top-3 dames

Lucka Rakovec SLO 46+ 1e
Laura Rogora ITA 45+ 2e
Luce Douady FRA 43 3e
LYNN VAN DER MEER NED 35+ (halve finale) 18e

volledige uitslag

Ondra overheerst

Bij de heren toonde de Tsjech Adam Ondra zich opnieuw heer en meester over de wedstrijd. Hij kwam in zowel de halve finale als de finale het verst (38+ en 45+) en eindigde daarmee op ruime afstand van de nummer 2 Alberto Ginés López, die met name in de finale op zeven bewegingen onder de score van Ondra in de Tsjech zijn meerdere moest bekennen. Met name NL Team klimmer Mark Brand wist zich tussen de Europese top te vestigen door naar een plek in de halve finale te klimmen. Hij moest zich na 16 grepen gewonnen geven en eindigde als 26e. Teamgenoten Mischa Radt en Leto Cavé behaalden door hun kwalificatieroutes een 33e en 34e plek.

Top-3 heren

Adam Ondra CZE 45+ 1e
Alberto Ginés López ESP 38+ 2e
Sascha Lehmann SUI 34+ 3e
MARK BRAND NED 16 (halve finale 26e
MISCHA RADT NED 24, 23+ (kwalificatie) 33
Leto Cavé NED 27+, 15 (kwalificatie) 34

Volledige uitslag

Volg Oranje

Volg het Nederlands Team via #dutchclimbingteam op Facebook of Instagram.