MENU

Christiane Luttikhuizen wint goud in Briançon

Afgelopen week heeft Oranje atleet Christiane Luttikhuizen goud gewonnen in haar categorie tijdens de World Cup Paraklimmen in Briançon. Teamgenoot Eva Mol klom naar het zilver.

Drie World Cups

Al onze ogen waren gericht op Frankrijk afgelopen week. Op de Tour de France? Een beetje misschien, maar vooral omdat er drie World Cups plaatsvonden waaraan onze landgenoten deelnamen. De World Cups Lead en Paraklimmen in Chamonix en Briançon.

Sabina klimt naar halve finale

Waar ze de afgelopen weken al meerdere keren op het hoogste podium stond tijdens Jeugd World Cups, waren de verwachtingen hoog voor jeugdklimster Sabina van Essen die in Chamonix met de senioren mee klom. Niet onterecht, want in de kwalificaties liet ze al zien dat er ook tussen de senioren zeer goede prestaties kan neerzetten. Ze kwalificeerde zich voor de halve finale, waar ze uiteindelijk naar een 15e plek klom. Ook teamgenote Lynn van der Meer wist een plek in de halve finale te bemachtigen in een sterke kwalificatieronde. Ze werd uiteindelijk 25ste.

Heren Leto Cavé en Mark Brand wisten zich in de middenmoot te handhaven en vielen vlak na elkaar uit de route, wat ze een 43ste en 44ste plek opleverde. Juniorenklimmer Paul Brand eindigde als 72ste.

Mark Brand en Christiane Luttikhuizen (Foto's: Syste van Slooten)

Goud, maar ook teleurstelling

Waar Christiane Luttikhuizen naar het goud klom in Briançon, was er ook teleurstelling tijdens deze World Cup Paraklimmen. Eva van Wijck kreeg na een ijzersterke kwalificatieronde te horen dat haar fysieke beperking niet geclassificeerd kon worden, wat betekende dat ze uit de wedstrijd werd gehaald. In diezelfde categorie (RP3) pakte Christiane het goud. Trots dus, maar ook een enorme teleurstelling voor de Nederlandse klimmers. Teamgenoot Eva Mol kwalificeerde zich als tweede voor de finale in de categorie RP1 en wist het zilver vast te houden.

Door naar Briançon

Aan het eind van vorige week reisde de Nederlands Team klimmers uit Chamonix door naar Briançon, waar de tweede World Cup Lead werd geklommen. Hoewel de verwachtingen na Chamonix en de topprestaties van de paraklimmers hooggespannen waren, zagen we hoe Sabina (29) en Lynn (32) net naast de halve finale en ook Mark (50) en Leto (57) iets terugzakten in de ranking. Paul Brand (60) wist wel meer tegenstanders achter zich te laten dan in Chamonix.

Olympische Spelen

De komende weken staat de internationale klimwereld in het teken van de Olympische Spelen in Tokio. Op 7 en 8 augustus vindt de European Cup plaats in het Poolse Krakau waaraan Paul Brand, Don van Laere, Anya van Essen en Lisa klem deelnemen.

Volg het team via:

INSTAGRAM FACEBOok

Terug naar overzicht