MENU

Brons voor Jamie op WC Paraklimmen in Innsbruck

Na 2 spannende dagen in Innsbruck won Jamie Barendrecht de bronzen medaille in zijn categorie (RP3). Christiane Luttikhuizen greep net naast een medaille.

3 World Cups in 1 stad

Deze week vinden in Innsbruck zowel de World Cup Paraklimmen als Boulder en Lead plaats. Hier mocht het paraklimteam aftrappen tijdens de kwalificaties op woensdag. Jamie en Christiane waren er absoluut klaar voor, maar hielden wel een kleine slag onder de arm.

(c) IFSC - Jan Virt

Jamie merkte dat hij na Salt Lake City wat minder fit was. Het is gissen waar het door kwam, maar hij besloot iets minder te trainen en wat meer rust te nemen. Naar eigen zeggen geen ideale voorbereiding voor de WC in Innsbruck, maar hoopte op deze manier wel zo fit mogelijk te kunnen knallen.

Na Salt Lake City is er voor Christiane veel veranderd. Na de goedkeurig van haar classificatie wist ze dat ze mee mocht doen aan de volgende wedstrijden. De knop ging om en sindsdien heeft ze zich volledig gefocust op haar training en uithoudingsvermogen. Ze wil zich in Innsbruck helemaal leegklimmen en plezier hebben. Dan is haar doel bereikt.

Teamgenoot Eva Mol kon er vanwege een blessure helaas niet bij zijn.

(c) IFSC - Jan Virt

De kwalificatie

Beide atleten wisten zich voor de finale te kwalificeren door op de derde plek in hun categorie te eindigen. Door het ijzersterke deelnemersveld beseften ze dat ze in de finale alles uit de kast moesten halen om een podiumplek te kunnen bemachtigen.

Donderende finale met podiumplek

Hoe dichterbij de finale kwam, hoe donkerder de lucht werd. Precies op het moment dat Jamie de route kon inlezen brak er een enorme onweersbui uit. De finale werd onderbroken, waardoor de wedstrijd bijna een uur stil heeft gelegen. Ze lieten zich hier niet door van de wijs brengen, hielden hun focus en gingen er vol voor.

(c) IFSC - Jan Virt

Jamie was als tweede in zijn categorie aan de beurt en zette een hele goed prestatie neer. Volgens de commentatoren schatten de routebouwers de route rond een 8a in. Hij kwam hoog in de route, wist nog even rust te pakken voor het slotdeel, maar door volgelopen armen viel hij uit uiteindelijk toch uit de route. De twee heren die na hem kwamen wist net iets verder te komen, waardoor Jamie de derde plek veroverde.

Rond half 9 was Christiane als eerste in haar categorie aan de beurt. Ze klom soepel tot ze bovenin hele kleine greepjes tegenkwam. Daar viel ze helaas uit de route. De dames die na haar kwamen klommen allemaal net een greepje verder, waarbij de Britse Leonora Volpe de route topte. Hierdoor eindigde Christiane net op de vierde plek.

World Cup Villars, 8 & 9 juli

De volgende World Cup staat alweer op de agenda. Beide klimmers zijn dan ook gebrand om tijdens de voor hun derde World Cup hun concurrenten te verslaan. Hopelijk is Eva Mol dan ook hersteld van haar blessure en kunnen we haar weer in actie zien.

INSTAGRAM FACEBOok

Terug naar overzicht