MENU

NK skyrunning het kwalificatiemoment voor EK skyrunning 2021

Van 16 t/m 18 september vindt het NK Skyrunning plaats in Frankrijk en Zwitserland. Het NK Skyrunning is het moment om je te kwalificeren voor het EK Skyrunning in Portugal in november 2021. Hoe dat in z'n werk gaat vertellen we je hier.

EK skyrunning in Portugal

Het EK Skyrunning vindt plaats op 19 en 20 november in São Pedro do Sul in Portugal. Tijdens het EK is deelname mogelijk aan de volgende races..

 • Skyultra op 19 november – Pisão Extreme, São Pedro do Sul, Portugal. 65 km and 6,500m vertical climb
 • SKY op 20 november – Pisão Skyrunning, São Pedro do Sul, Portugal. 35 km and 3,500m vertical climb

Meer over het EK Skyrunning

Kwalificatie eisen EK

Kwalificatie voor het EK geldt voor de skyrace voor de beste drie dames en de beste drie heren tijdens het NK skyrace. Deze kwalificatie geldt mits deelnemers finishen binnen 140% van de winnaar. Kwalificatie voor de Ultra geldt voor de beste twee dames en beste twee heren tijdens het NK ultra. Ook hier geldt dat kwalificeren mogelijk is als deelnemers finishen binnen 140% van de winnaar van de race. De NKBV kan atleten toevoegen aan de selectie indien zich een sterke kanshebber aandoet. De selectie voor het EK Skyrunning wordt uiterlijk 1 oktober 2021 bekend gemaakt.

Praktische informatie voor deelname

Het EK moet worden gezien als piekmoment en niet als trainingswedstrijd. Het is een vereiste dat je als deelnemer drie weken voor de start blessure vrij bent. Zo niet dan kan je plek vergeven worden aan een ander. Als deelnemer aan het EK vergoedt de NKBV je accommodatie, ontbijt en diner. Je bent zelf verantwoordelijk voor het vervoer, lunch, drankjes en overige kosten.

*deelname aan het EK Skyrunning is alleen mogelijk voor NKBV-leden, 18 jaar of ouder.

NK Skyrunning

Om mee te dingen tijdens het EK, is het dus een vereiste om deel te nemen aan het NK Skyrunning. Deelname aan het NK kan in de volgende disciplines:

 • Op donderdag 16 september: Een ruige vertical naar de top van de Cornettes de Bise, in Chapelle d'Abondance (4 km en 1200hm).
 • Op zaterdag 18 september: Ultra 60km / 4175md+ in Champery tijdens de Trail de Dents du Midi.
 • Op zaterdag 18 september: Skyrace 32km / 2370md+ in Champery tijdens de Trail de Dents du Midi.

Meld je hier aan voor het NK Skrunning 2021

Ben jij Mountain Ready?

Ben jij een enthousiast trailer? En wil je die volgende stap zetten naar de bergen? Dan is het Mountain Ready programma iets voor jou. Het is speciaal ontwikkeld om trailrunners informatie te geven over hoe zij veilig en verantwoord de bergen in kunnen gaan. Dit workshop programma bereidt deelnemers voor om de bergen in te gaan aan de hand van verschillende workshops. Trailers in Nederland leren zo meer over hoe zij hun sport veilig en met plezier in de bergen kunnen beoefenen.

Mountain Ready workshops

De deelnemers aan de Mountain Ready workshops krijgen een compleet programma en worden tijdens 10 verschillende workshops voorbereid op trailen in de bergen. Dit is een combinatie van ervarend leren, interactieve kennissessies en samen zijn in de natuur.

De workshops bestaan o.a. uit de volgende onderdelen:

 • Naar de bergen
 • Materiaalkeuze
 • Core stabiliteit
 • Navigatie op de trails
 • Klimmen en dalen
 • Weerkunde
 • EHBBO
 • Zelfstandig onderweg

Lees hier meer over het Mountain Ready programma

Trailrunning events in Nederland

Zin om aan trailrun events in Nederland mee te doen? Meld je dan hier aan

Trailrunning events

Terug naar overzicht