MENU

Nederlandse klimselectie april 2024: internationaal seizoen van start

Het internationale wedstrijdseizoen gaat in april van start. Welke klimmers aan welke wedstrijden meedoen in april en wat wij in de loop van het seizoen nog meer communiceren over het Dutch Climbing Team, lees je in dit artikel.

Dutch Climbing Team

De tijd tikt: nog maar vier maanden tot de Olympische Spelen 2024. Met Parijs in het vooruitzicht plaatsen we elke maand op onze website een bericht over welke klimmers uit de Nederlandse selectie deel gaan nemen aan internationale wedstrijden. Klimmers van Jong Oranje en van Oranje staan in de startblokken, én Lynn van der Meer gaat in mei en juni proberen zich te plaatsen voor de Spelen.

In het maandelijkse overzicht blikken we ook steeds terug op de wedstrijden en er komen verschillende klimmers aan het woord over hun ervaringen buiten de landsgrenzen. De maandelijks overzichten en tussentijdse resultaten verspreiden we via ons Instagram-account Dutch Climbing Team. Volg dit account dus en mis niets!

April: internationaal wedstrijdseizoen van start

April is de eerste maand dat klimmers van de Nederlandse selectie naar het buitenland gaan om deel te nemen aan internationale wedstrijden. In april wordt door de (Jong) Oranje-klimmers geboulderd: er staan wedstrijden in Italië, Portugal en Oostenrijk op het programma.

Lynn van der Meer is de enige die in april aan een Leadwedstrijd meedoet. In het Chinese Wujiang staat van 12 - 14 april voor de Roosendaalse een World Cup op het programma. Een paar dagen eerder, van 8 - 10 april, neemt ze deel aan een World Cup Boulder in Keqiao (ook China).

Lynn van der Meer Lynn van der Meer in Wuijang 2023. © Dimitris Tosidis.

Senioren

Lynn van der Meer

  • World Cup Boulder, 8 - 10 april, Keqiao (China)
  • World Cup Lead, 12 - 14 april, Wuijang (China)

Lisa Klem, Amber Schiffeleers, Paul Brand

  • European Cup Boulder, 26 - 27 april, Klagenfurt (Oostenrijk)

Jeugd

European Youth Cup Boulder, 5 - 7 april, Curno (Italië)

  • Lynn Robichon, Tirzah Pierik, Vincent van Hage, Tijn Exalto, Simon Tse: (Jeugd B)
  • Tessa Robichon, Bibi Hamers, Briq Middelburg (Jeugd A)
  • Tedyano Sordam (Junioren)

European Youth Cup Boulder, 20 - 21 april, Soure (Portugal)

  • Vincent van Hage, Tijn Exalto (Jeugd B)
  • Tessa Robichon, Bibi Hamers, Briq Middelburg (Jeugd A)

European Cup Boulder, 26 - 27 april, Klagenfurt (Oostenrijk)

  • Tedyano Sordam

Bibi Hamers Bibi Hamers Briq Middelburg Briq Middelburg. © Zout fotografie.

Resultaten

Ben je benieuwd naar hoe bovenstaande klimmers het gaan doen bij hun eerste internationale wedstrijden dit seizoen? Via ons Instagram-account Dutch Climbing Team proberen we je snel na afloop van een wedstrijd te informeren. Zitten alle wedstrijden erop, dan plaatsen we een nieuw maandoverzicht waarin je ook alle resultaten terug kunt vinden. Bovendien vertellen 1 à 2 klimmers over de wedstrijd waar zij aan hebben deelgenomen.

Terug naar overzicht