MENU

Na bijna 2 jaar eindelijk weer NJK Lead

Zaterdag, 25 september, is het eindelijk zo ver! Na bijna 2 jaar zal er eindelijk weer een Nederlands jeugd kampioenschap Lead plaatsvinden. In Mountain Network Amsterdam strijden Nederlands beste jeugdklimmers om de nationale jeugd leadtitel.

Koningsnummer van het sportklimmen

Door de klimmers worden binnen een bepaalde tijd zeer moeilijke klimroutes geklommen. De routes stellen de klimvaardigheden van de klimmers enorm op de proef. De combinatie van kracht, techniek en uithoudingsvermogen bepalen voor een belangrijk deel het eindresultaat. Routebouwers schroeven de grepen in de wand die de klimmers tot het uiterste dwingen. Lead is het koningsnummer van het sportklimmen. Je klimt zo hoog mogelijk in een moeilijke route en bent daarbij gezekerd aan een touw. De wand waar je op klimt is ongeveer 20 meter hoog en hangt over. Leadklimmen is een soort ballet op hoogte. De klimmers hebben 6 minuten om de zeer moeilijke route uit te klimmen. Dat belooft spectaculair te worden!

Deelnemers

Het laatste NJK Lead was op 16 november 2019. Hoogste tijd dus voor het NJK Lead 2021. Ook dit jaar zullen Nederlands Team klimmers Mark Brand en Lynn van der Meer de deelnemers zekeren. Benieuwd naar de deelnemers? Deze klimmers staan zaterdag klaar voor de wedstrijd, met dispensatie van Leto Cavé en Mischa Radt. Deelnemers mogen 2 toeschouwers meenemen, dus dat belooft een fijne sfeer. Wil jij niks missen van het NJK, kijk dan mee via de livestream.

Niks missen

Kijk mee naar de halve en finale NJK Lead via de livesteam.

Livestream halve finale

Livestream finale

Ga je mee klimmen of boulderen?

Ga je mee klimmen of boulderen?

Bekijk de kaart en zie waar jij kunt klimmen, zelfstandig of in verenigingsverband.

klimmen in nederland