MENU

Klaar voor wereldkampioenschap in Moskou

Jorg Verhoeven en het Nederlands Team komen de komende dagen in actie op het WK in Moskou.

Sterke Nederlandse vertegenwoordiging

15 - 21 september vindt het IFSC Wereldkampioenschap Sportklimmen 2021 (boulder, lead, speed) plaats in Moskou, Rusland. Lynn van der Meer (lead), Don van Laere (boulder) en Mark Brand (lead en boulder) wisten zich knap wisten te plaatsen via het Worldcup circuit. Sabina van Essen had zich geplaatst voor het WK Lead, maar moet de wedstrijd helaas aan zich voorbij laten gaan in verband met een blessure.

Nederlands meest succesvolle wedstrijdklimmer Jorg Verhoeven wist zich ook te plaatsen voor het WK in Moskou. Jorg zijn motivatie voor het wedstrijdklimmen is hoog nadat hij zich als 5e voor de halve finales had geplaatst tijdens de World Cup in Kranj. Hoewel hij niet terugkeert naar een carrière in de internationale wedstrijdsport laat deze prestatie zien dat het wel goed zit met zijn fitheid!

In de startblokken

De delegatie Nederlands Team klimmers heeft ontzettend veel zin in de wedstrijd. Don is net terug van een trainingsstage in Duitsland waar hij zich gericht heeft op wedstrijdspecifieke training. De laatste puntjes zijn op de i gezet en hij staat in de startblokken voor dit WK. Lynn kijkt uit om deel te nemen aan haar eerste senioren WK en naar de mooie routes. Ze is benieuwd hoe het gaat na de World Cups in de zomer, daar heeft ze een knieblessure opgelopen die nu gelukkig grotendeels hersteld is. Speciaal is dat Mark zich geplaatst heeft voor twee disciplines. Mark: “Ik vind het erg gaaf dat ik meedoe aan Lead en Boulder. Hier zit ook meteen de grote uitdaging in. Voor lead en Boulder fit zijn tegelijkertijd is erg lastig, dus ik ben benieuwd of dat een beetje gelukt is!”.

WK paraklimmen

Eva Mol uit het paraklimteam reist op eigen gelegenheid af naar het WK Paraklimmen in Moskou dat tegelijkertijd met het WK plaatsvindt. Daar zal ze uitkomen in haar categorie RP1. Op woensdag en donderdag zijn de kwalificaties en op vrijdag de finale. Het gehele paraklimteam komt op 9 en 10 oktober weer in actie tijdens de worldcup in Los Angeles.

Livestream

Ben je bijgekomen van de titanenstrijd op Olympische Spelen? Volg de klimmers via de IFSC livestreams.

KIJKEN

Volg het Nederlands Team

Benieuwd hoe het de klimmers vergaat richting het WK Rusland? Volg het team via social media.

INSTAGRAM FACEBOOK

Terug naar overzicht