MENU

Jorg Verhoeven naar World Cup in Kranj

Komend weekend komt Nederlands meest succesvolle wedstrijdklimmer Jorg Verhoeven in actie tijdens de World Cup Lead in het Sloveense Kranj. Verhoeven nam drie jaar geleden afscheid van het Nederlands Team, maar doet via een wildcard toch nog eens mee op internationaal niveau.

De wedstrijd in Kranj is voor Verhoeven namelijk een mogelijkheid om zich te plaatsen voor het WK in Moskou, waarvoor hij naar een halve finaleplaats moet klimmen. Als het Verhoeven lukt zich te plaatsen voor het WK zal hij vergezeld worden door Lynn van der Meer (lead), Don van Laere (boulder) en Mark Brand (lead en boulder), die zich eerder via het Worldcup circuit wisten te plaatsen. Ook Sabina van Essen had zich geplaatst voor het WK Lead, maar moet de wedstrijd helaas aan zich voorbij laten gaan in verband met een blessure.

Geen terugkeer

Deze eenmalige deelname aan de World Cup Lead in Kranj betekent niet dat Verhoeven terugkeert naar een carrière in de internationale wedstrijdsport. Bij zijn afscheid drie jaar geleden, gaf hij al aan deel te willen nemen aan 'the occasional event'. Hoe dan ook, we volgen Jorg en het Nederlands Team graag richting Moskou.

Volg het Nederlands Team

Benieuwd hoe het de klimmers vergaat richting het WK Rusland? Volg het team via social media.

INSTAGRAM FACEBOOK

Terug naar overzicht