MENU

Jeugd mag weer beperkt klimmen

Vanaf vandaag mogen kinderen weer buiten sporten. Een groot voordeel van een buitenklimwand is dat er nu, net na de eerste verruiming van de maatregelen tegen het coronavirus, dus ook buiten geklommen kan worden.

Trainingen hervat

Zo heeft de KlimklUp van Neoliet enkele jeugdtrainingen weten te hervatten binnen de richtlijnen van het kabinet en het RIVM en kan ook de Mountain Club van Mountain Network weer van start. Klimhal Amsterdam kondigde ook aan hun buitenfaciliteiten te heropenen. Bij het buitengedeelte van klimcentrum Rock Steady in Bussum zal de jeugd van het Nederlands Team Sportklimmen, net op de buitenwand van Neoliet Utrecht, vanaf 6 mei gaan trainen in de bouldertuin.

Het hervatten van deze jeugdtrainingen is goed nieuws voor de klimsport. Behalve dat we blij zijn dat kinderen en jeugd hun klimvrienden weer kunnen zien en lekker kunnen sporten, geeft het de hoop dat versoepeling voor alle klimmers tot de mogelijkheden behoort in de niet al te verre toekomst.

lees meer

Verantwoord sporten kinderen en jeugd

Om er samen voor te zorgen dat het sporten veilig, in afstemming met de gemeente en volgens RIVM-richtlijnen, gebeurd heeft NOC*NSF het protocol ‘Verantwoord sporten kinderen en jeugd’ opgesteld. Hierin staan richtlijnen voor sportaanbieders om de trainingen en faciliteiten zo in te richten dat er veilig gesport kan worden.

bekijk het protocol