MENU

Huttenfoto van de week

Aan welke hut heb jij bijzondere herinneringen? Wij vroegen je jouw favoriete hut te delen en dat deden jullie massaal! De mooiste verhalen en anekdotes kwamen voorbij.

Daaruit blijkt wel dat een huttentocht zoveel meer is dan een paar wandelingen van slaapplaats naar slaapplaats. Trekken van hut naar hut is een heel andere ervaring dan dagwandelingen maken vanuit je hotel, appartement of camping. Een huttentocht is echt een bijzondere beleving.

Benieuwd wie de winnaar van de Huttenfoto van de week is? Lees dan verder

Fantastisch avontuur

"Afgelopen zomer liep ik samen met mijn vriendin de Stubaier Höhenweg. Het was haar eerste huttentocht. Na de eerste overnachting in de Starkenburger Hütte begreep zij direct de magie van huttentochten."

"Onze mooiste hut is de Landsberger Hütte in Tannheimer Tal. Na een erg lange wandeldag met veel regen en mist dook daar ineens deze hut op alwaar we zouden overnachten. Wat waren we blij!"

"We hebben de traditie om elk jaar met z’n drieën een huttentocht te doen van 2-3 dagen in de Pyreneeën. Het is elke keer een fantastisch avontuur!"

Winnaar: Huttenfoto van de week

De winnaars van de Huttenfoto van de week zijn Anna en Kaj! Anna en Kaj winnen een weekend weg in de HerBerg. De HerBerg, de NKBV hut in de Belgische Ardennen.

Dit is hun verhaal

"Met de regio Amsterdam zaten we voor onze Alpiene week 2021 in La Fouly op de camping in Zwitserland. Van waaruit er bv geklommen (sport of alpien), (alpien) gewandeld of ge-via ferrata'd werd.
Wij waren er met onze kinderen en na het zien van een foto van de Bivak du Dolent (La Maye) 2670 m leek het mij wel een heel mooi avontuur om daar een nachtje met mijn zoon Kaj (10) te gaan bivakkeren.

Vorig jaar waren we al een keer met het gezin in een onbemand bivak geslapen dus ik durfde het wel aan, met z'n twee deze keer.
Met een mooi weer window in het vooruitzicht, zijn we vertrokken, 1050 hoogtemeters voor de boeg. Onderweg zagen we enorm veel bloemen, riviertje, steile paadjes, ladder sectie en een grote groep schapen - oppassen om niet uit te glijden over de keutels!


Na ruim 4 uur zagen we eindelijk het hutje, je ziet het pas als je op 200 meter afstand bent! In de laatste zon die we hadden snel ons 0,0% biertje en sapje in de sneeuw gelegd (iets dat altijd eigenlijk te zwaar is maar wel een treat!) en begonnen met sneeuw verzamelen voor de soep en thee. We hadden blauwe lucht en zicht op de Grand Combin.

Er is plek voor 12, alles binnen is heel verzorgd en efficiënt, er was zelfs een USB aansluiting gemaakt op zonnecellen. Zodra je het licht uit doet is het natuurlijk wel even spannend: de hut kraakt, de wind speelt en het regende wat maar uiteindelijk best ok geslapen beiden. Natuurlijk wel midden in de nacht samen naar buiten voor het wc-hokje! De maan kwam op en bescheen de sneeuw.
's Ochtends met havermout, gesmolten sneeuw en poeder melk (ach ja, kon beter aldus Kaj) nog 2 marmotten zien spelen en toen alles netjes achtergelaten en weer op aftocht!

Echt een avontuur samen! Toen iemand beneden vroeg wat Kaj het minst leuke en het leukste vond, bleek dat het havermout ontbijt het minste was en het avondeten de highlight! Haha, dat heb ik wat anders ervaren - samen met mijn zoon op avontuur naar de bivak! Ach ja dat ontbijt... die hoogtemeters weer naar beneden vielen mij zwaarder!

Groeten, Anna en Kaj"

Nog veel meer hutten

Bekijk de Instagram gids of ons Flickr album voor een selectie van de hutten van 2021. Zat jouw foto er niet bij? Geen zorgen, volgend jaar komen we terug met deze leuke actie. En kun jij met jouw parel alsnog meedingen.

Naar het Flickr album: Huttenfoto van de week

Onderhoud aan paden en hutten

Onderhoud aan paden en hutten

Heb je je weleens afgevraagd wie het bergpad waarop je loopt onderhoudt. En de berghut? Of wie de routebordjes neerzet? In de Alpen liggen tienduizenden kilometers gemarkeerde bergpaden en die worden allemaal bijgehouden.

Meer over het onderhoud

Terug naar overzicht