MENU

Gasherbrum II en Broad Peak 2006

Reinier Zuidhoff en Folkert Bloembergen stonden zaterdag 22 juli op de top van Gasherbrum II. Ze stonden daar samen met Frits Vrijlandt en Court Haegens van de Gasherbrum I en II expeditie.

Het vier man tellende team heeft als eerste doel het beklimmen van de 8035 meter hoge Gasherbrum II. Twee van de vier expeditieleden zullen aansluitend een poging doen om de nog niet eerder door Nederlanders betreden top van de nabijgelegen Broad Peak (8047 meter) te behalen.

De expeditie zal maximaal 63 dagen in beslag nemen, waarvan ongeveer 42 dagen besteed kunnen worden aan de beklimmingen.

Aanpak
De Nederlanders beklimmen de voorgenomen bergen zelfstandig, zonder hoogtedragers en het gebruik van additionele zuurstof. Voor de lange trektocht met dragers naar het basiskamp werkt het team samen met andere kleinere internationale expeditieploegen.

De Gasherbrum II zal met een min of meer ‘traditionele’ klimstijl worden benaderd. Door het inrichten van een drietal tussenkampen zullen de klimmers wennen aan de hoogte, om daarna door te stoten naar de top.

De Broad Peak zal vervolgens door Reinier Zuidhoff en Jelle Egas in z.g.n. ‘alpinestijl’ worden geklommen. Met een zeer lichte uitrusting zullen beide klimmers proberen om de top in één doorgaande beklimming te bereiken.

De Expeditieleden
Het team bestaat uit Reinier Zuidhoff, Jelle Egas, Menno Frantzen en Folkert Bloembergen. De leden kennen elkaar al tientallen jaren en klommen in verschillende samenstellingen in o.a. de Alpen, de Andes en in de Himalaya.

Je kan hier de website wekelijks volgen.