MENU

Een sportmat met je oude klimschoenen erin

Oude klimschoenen in de prullenbak? Deze keer niet. En als het aan Clean Climber ligt vind je je oude klimschoenen voortaan terug in de sportmatten in je boulderhal. Clean Climber is in 2021 gestart om samen met Monk, recyclingbedrijf Sympany, schoenmakerij Stultiens en sportmattenproducent Stockz klimschoenen circulairder te maken. In februari 2022 is Clean Climber losgebarsten met een grote inzamelactie van versleten klimschoenen in Nederland.

Het is gelukt

Een hoop klimschoenen die eerst de prullenbak ingingen, worden met dank aan het initiatief van Clean Climber omgetoverd tot bouldermatten. En die eerste mat? Daar kun je vanaf 29 april op vallen bij Monk Rotterdam. De mat is gemaakt van gerecycled klimschoenrubber en gerecycled autobandrubber.

Clean Climber gelooft in het motto 'restore, reuse, resole, recycle en rethink'. Naast het recyclen van versleten klimschoenen is de reparatie van klimschoenen ook gegroeid. Zowel eigen als gehuurde klimschoenen worden een nieuw leven ingeblazen. Maar mocht je nog oude klimschoenen over hebben die niet meer gerepareerd kunnen worden, kijk dan eens bij je lokale Monk hal. Grote kans dat je hier een inzamelpunt vindt voor je oude klimschoenen. Wie weet zit in de volgende mat jouw paar klimschoenen.

Succesvolle keten

Deze keten van bedrijven zullen de klimschoenen blijven repareren en recyclen, met geplande uitbreidingen binnen en buiten Nederland. Deze groep gedreven ondernemers heeft met ondersteuning via de Circulaire Ketenprojectensubsidie een mooi project op tafel gezet.