MENU

Amber Schiffeleers toegetreden tot Jong Oranje

Jeugdtalent Amber Schiffeleers is deze maand toegetreden tot de selectie van Jong Oranje. De klimster uit Limburg zat tijdens de proefperiode van afgelopen jaar al heel dichtbij selectie, maar wist de bondstrainers en TOC trainers vooral in de afgelopen maanden te overtuigen met haar optreden bij de nationale wedstrijden.

Limburg

De 15-jarige Amber traint met haar trainster Rachel Nilwik bij cLimb, het nieuwe Talent Opleidings Centrum (officieel TOC vanaf 31 maart) in Limburg, een regionale trainingsgroep waar onder andere haar thuishal IVY Climbing Sittard onderdeel van uitmaak. De afgelopen weken heeft ze behalve in de nationale jeugdcompetitie, die ze als winnaar op haar naam schreef, ook goed mee geklommen met de seniorencompetitie. Hierin klom ze op een uitzondering na alle wedstrijden in de finale. Ook in de Limburgse media bleef het klimtalent niet onopgemerkt:

Jong Oranje

Amber is toegetreden tot de Jeugd A selectie van Jong Oranje en geselecteerd voor een jaar. Vanaf het eind van dit jaar wordt opnieuw gekeken of ze ook geselecteerd zal worden voor de selectie van 2021.

Nederlands Team