MENU

Lead 3

De ontknoping van het Leadseizoen: Lead 3! Tijdens deze wedstrijd in Noardwand Leeuwarden worden de laatste punten van de competitie verdeeld. Daarna weten we wie de competitie heeft gewonnen en met een geldprijs naar huis gaat. En we weten welke zestien klimmers deel gaan nemen aan het NK Lead op 25 mei in Mountain Network Amsterdam. Kom kijken naar deze spannende eindstrijd!

Deelnemers

Aan de tweede Leadwedstrijd van het seizoen in Mountain Network Arnhem deden veel klimmers mee uit de noordelijke provincies. De wedstrijd werd bij de vrouwen gewonnen door Esmee Bonsen en bij de mannen door Timon Vos. Hen kan, net als een aantal andere klimmers, het NK Lead 2024 niet meer ontgaan. Maar de klimmers uit het noorden en nog vele anderen moeten hier in Leeuwarden deelnemen om ook nog het NK te bereiken. Welke klimmers aanwezig zijn bij deze derde en laatste Leadwedstrijd, kun je zien in het WAS.

Wedstrijdformat

De wedstrijd bestaat uit een kwalificatieronde met twee flash routes en een halve finale en een finale met ieder één on-sight route. De top zestien van de deelnemers uit de kwalificatieronde plaatst zich voor de halve finale. Vanuit daar stroomt de top 6 door naar de finale. Het instapniveau voor de heren route is 7b+ en voor de vrouwen route 7a+. Na de wedstrijd wordt bekend wie zich voor het NK hebben geplaatst.

Over Lead

Lead is de discipline binnen de klimsport waarbij op grote hoogte wordt geklommen. De wand is namelijk ongeveer twintig meter hoog. Klimmers gaan voor de top in een lastige route en zijn daarbij gezekerd aan een touw. Zo’n klimroute stelt de klimvaardigheden van de klimmers enorm op de proef. De combinatie van kracht, techniek en uithoudingsvermogen bepalen voor een belangrijk deel het eindresultaat.

Het programma ziet er als volgt uit*:

Kwalificatie

11.00 uur: start kwalificatieronde mannen
11.30 uur: start kwalificatieronde vrouwen

Livescores

Halve finale

15.00 uur: start halve finale mannen en vrouwen - livescores

Finale

17.30 uur: start finale mannen en vrouwen - livescores
18.10 uur: prijsuitreiking

*Alle bovenstaande tijden zijn voorlopig. Afhankelijk van het aantal deelnemers kunnen de starttijden nog gewijzigd worden. Ook op de dag zelf kunnen de starttijden een beetje afwijken ivm de klimtijden van de deelnemers.

Van alle rondes publiceren we binnenkort nog een livestreamlink.

De wedstrijd is gratis toegankelijk.

Adres:
Fiswerderweg 3
8917 EW Leeuwarden

Tel
088-1236860

mountain-network.nl./leeuwarden

Terug naar overzicht

Deze wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door:

Mountain Network logo

Rab Laserbeest

Unit Holds Axis