MENU

Lead 2

Mountain Network Arnhem is op zondag 24 maart de host van de tweede Leadwedstrijd van het seizoen. Wie zetten de goede lijn door van de eerste wedstrijd in Mountain Network Amsterdam? En krijgen we verrassingen? Komt dat zien in Arnhem! De wedstrijd is gratis te bezoeken. Je kunt ook de livescores bijhouden. Deze zijn te vinden onder het tabblad 'programma'.

Deelnemers

Net als bij de eerste wedstrijd hebben we weer een goed gevuld deelnemersveld. Precies vijftig klimmers doen mee: twintig vrouwen en dertig mannen zijn van de partij. Bij zowel de vrouwen als de mannen is het de vraag wie de winnaars van Lead 1 gaan opvolgen. Lynn van der Meer doet niet mee, de olympisch kandidate is in het buitenland om te trainen. Bij de mannen heeft Arno Luypaert zich ook niet aangemeld. Wie weet grijpt Luuk Spaargaren op eigen bodem zijn kans. Voor de klimmer uit Oosterbeek is Lead 2 in klimhal Mountain Network Arnhem nagenoeg een thuiswedstrijd. Kijk voor een volledig overzicht van de deelnemers in het WAS.

Wedstrijdformat

De wedstrijd bestaat uit een kwalificatieronde met twee flash routes en een halve finale en een finale met ieder één on-sight route. De top zestien van de deelnemers plaatst zich voor de halve finale. Vanuit daar stroomt de top 6 door naar de finale. Het instapniveau voor de heren route is 7b+ en voor de vrouwen route 7a+.

Over Lead

Lead is de mooiste discipline van de klimsport, het lijkt wel ballet op grote hoogte. Klimmers gaan voor de top in een lastige route en zijn daarbij gezekerd aan een touw. De wand waar ze op klimmen is ongeveer twintig meter hoogte. Zo’n klimroute stelt de klimvaardigheden van de klimmers enorm op de proef. De combinatie van kracht, techniek en uithoudingsvermogen bepalen voor een belangrijk deel het eindresultaat.

Het programma ziet er als volgt uit:

Kwalificatie

11.00 uur: start kwalificatieronde mannen
11.30 uur: start kwalificatieronde vrouwen

Halve finale

14.30 uur: start halve finale mannen en vrouwen

Finale

16.45 uur: start finale mannen en vrouwen

18.00 uur: prijsuitreiking

Alle bovenstaande tijden zijn richttijden. Op de dag zelf kunnen de starttijden een beetje afwijken ivm de klimtijden van de deelnemers.

De wedstrijd is gratis te bezoeken.

Adres:
Klimhal Mountain Network Arnhem
Olympus 27
6832 EL Arnhem

Tel
0881236915

mountain-network.nl/arnhem

Terug naar overzicht

Deze wedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door:

Mountain Network

Rab Laserbeest

Unit Holds Axis