MENU

Op ontdekkingstocht in de Aletsch Arena

Frisse berglucht, zon van ’s morgens vroeg tot ‘s avonds laat en een vrij uitzicht op de mooiste vierduizenders van Wallis: dat is de Aletsch Arena in een notendop.

Hier vind je traditionele houten huizen, autovrije bergdorpen en ongelofelijk gastvrije mensen. De Aletsch Arena doet de harten van natuurliefhebbers sneller kloppen, want het aanbod aan outdoor-activiteiten is groot. Ook de beroemde Aletschgletsjer mag natuurlijk niet vergeten worden en trekt ieder jaar weer vele bezoekers. Ook een bezoek aan de Aletsch Arena op de planning? Wij hebben een aantal van onze favoriete activiteiten op een rijtje gezet.

Paradijs voor outdoorliefhebbers

Zoals we hierboven al aangaven, is de Aletsch Arena een paradijs voor outdoor- en sportliefhebbers. In deze omgeving ervaar je een puur gevoel van vrijheid, welke activiteit je ook uitvoert. Wandelliefhebbers kunnen terecht op 300 kilometer aan wandelpaden en ook mountainbikers zijn hier op de juiste plek. Voor hen zijn meer dan 100 kilometer aan routes beschikbaar. Of je de weg nu volledig op eigen spierkracht aflegt of er liever relaxed op uit gaat met de e-bike, dat je gaat genieten staat vast. Toch liever wat anders? Kies dan voor een uitdagende Klettersteig, koel af in één van de bergmeren of maak een gletsjertour op de Aletschgletsjer.

Op Basecamp in de Aletsch Arena

Op Basecamp in de Aletsch Arena

De Aletsch panoramaroute hiken, een klettersteig op de Eggishorn of wandelen op de Aletsch gletsjer. Tijdens dit basecamp kan het allemaal.

Ga mee!

Rondom de Eggishorn met een Klettersteig

Vanuit het dorpje Fiesch kun je met de kabelbaan naar het bergstation onderaan de Eggishorn. Vanaf hier loop je in ongeveer 1,5 uur richting een Klettersteig, die via steile rotsen richting de 2927 meter hoge Eggishorn loopt. Op de steile passages maak je gebruik van ijzerbeugels en ook op minder heftige stukken kun je jezelf goed zekeren. De Klettersteig is ook goed te doen voor minder geoefende klimmers. Hoogtepunten van deze route zijn de 40m lange 3-kabelbrug, een 30m lange hangbrug en een 30m lange Tyrolienne. De laatste kun je overigens alleen gebruik van maken wanneer je de Klettersteig onder begeleiding doet. Eenmaal bij de Eggishorn aangekomen kun je de adembenemende Aletsch Gletsjer aanschouwen vanaf een van de mooiste uitzichtpunten.

  • Duur: + 3 uur
  • Moeilijkheidsgraad: Middel, K2K3
  • Hoogteverschil: 145m

Aletsch Panoramaroute

Voor wie geïnteresseerd is in meerdaagse wandeltochten is de Aletsch Panoramaroute een echte aanrader. In drie dagen loop je van de Belalp naar Bellwald, terwijl je langs twee van de langste gletsjers in de Alpen loopt: de Aletschgletsjer en de Fieschergletsjer. De witte en grijze kleuren van de rotsen en het ijs hebben een contrasterend effect met de groene tinten van het Aletschwoud en schetsen zo een bijzonder beeld. Onderweg kom je ogen tekort vanwege de vele prachtige natuurspektakels. Diepe kloven, honderden jaren oude alpendennen, ijzige ijsstromen en magische drie- en vierduizenders vormen een prachtig zicht en de twee hoge handbruggen onderweg zorgen voor een flinke adrenalinekick. Per dag loop je ongeveer 10 kilometer in ongeveer 4 uur en geniet je van vele panoramische uitzichten.

Alles over bergwandelen

Alles over bergwandelen

De NKBV is er om jou alles te laten halen uit je bergwandelactiviteiten. We helpen je alvast goed voor te bereiden voor je komende bergwandelingen.

Bergwandelen

Doe een UNESCO gletsjertour

Een bijzondere ervaring in de Aletsch Arena die je absoluut niet mag missen is het maken van een gletsjertour. De Aletschgletsjer behoort tot UNESCO Werelderfgoed en de gletsjer bewandelen kan alleen met een gids. Het zicht vanaf de vele uitzichtpunten is al spectaculair, maar een wandeling op de gletsjer zelf is er eentje om nooit te vergeten. De gletsjer is 20 kilometer lang en bestaat uit wel 10 miljard ton ijs, je kunt het je bijna niet voorstellen. Tijdens een gletsjertour ga je met een gids op pad, ben je goed gezekerd en word je getrakteerd op allerlei fascinerende weetjes. De tours vinden tussen juni en oktober elke woensdag plaats en vertrekken vanaf de Riederalp. In totaal duurt de tour zo’n zes uur, waarvan je er twee op de gletsjer zelf spendeert. De kosten zijn vanaf 80 Zwitserse Frank voor volwassenen en vanaf 40 Zwitserse Frank voor kinderen.

Zwemmen in de Bettmersee

Het autovrije, idyllische Bettmeralp ligt op een zonneterras hoog boven het Rhônedal en kent een spectaculair uitzicht op de bekende vierduizenders van de Walliser Alpen. Het is een zeer kindvriendelijk vakantiedorp en beschikt o.a. over een animatieprogramma en kinderwagenvriendelijke wandelpaden. Op slecht tien minuten wandelen vanuit het dorpscentrum vind je de helderblauwe Bettmersee. Van zwemmen en waterfietsen tot spelen op de speelplaats en beachvolleyballen, in en rondom het water zijn allerlei leuke activiteiten te doen. Als ouder kun je heerlijk relaxen op het gras of aan één van de picknicktafels, terwijl de kinderen zich urenlang kunnen vermaken. Zo beleef je met zijn allen een heerlijke dag in de Aletscher bergen!

Onderhoud aan paden en hutten

Als NKBV-lid draag je bij aan het onderhoud van paden en hutten. Elk jaar dragen de leden gezamelijk €400.000,- bij aan het Gegenrechtfonds. En wist je dat je als NKBV-lid korting krijgt in de meeste berghutten in de Alpen?

Gegenrechtfonds Korting in de hut